Stockholm

TV4 utsätter sina tittare för mobbning när de bjuder in Zytomierska

Magnus Hindberg är trött på att medierna ger Katrin Zytomierska luft.
1 av 3
Magnus Hindberg är trött på att medierna ger Katrin Zytomierska luft. Foto: Privat / TT
Katrin Zytomierska.
2 av 3
Katrin Zytomierska. Foto: TT
Magnus Hindberg, mer känd som Diva Carola, är dragshowartist och föreläsare.​
3 av 3
Magnus Hindberg, mer känd som Diva Carola, är dragshowartist och föreläsare.​. Foto: Privat

Magnus Hindberg: "Trodde TV4 att hon hade bättrat sig och slutat håna personers kroppar, eller är det bara löpsedlar och reaktioner de är ute efter?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Magnus Hindberg, mer känd som Diva Carola, är dragshowartist och föreläsare.

Jag är så irriterad att jag skakar när jag läser att Katrin Zytomierska återigen väljer att hoppa på överviktiga i någon slags förklädd ärlighet. Hur kan en seriös tv-kanal överhuvudtaget välja att bjuda in henne i detta ämne? För några år sedan fick hon avsked från en stor bloggportal efter att ha hånat en modell för SATS. Trodde man att hon hade bättrat sig eller är det bara löpsedlar och reaktioner de är ute efter?

Reaktionerna lät inte heller denna gång vänta. Vi tyckare delar upp sig i för och emot och debatten kokar som aldrig förr, föreställningen pågår medan Katrin säkerligen slår sig för bröstet och njuter och menar att de lata och ohälsosamma människorna inte vågar möta henne i debatt hos Malou von Sivers.

Varför skulle någon vilja utsätta sig för att möta denna mobbare i ett livesänt tv-program för att försvara sin vikt? Och känner TV4 att de kan boka in henne till sina program utan att tappa sin trovärdighet och i stället göra förnedrings tv som den värsta sortens hyenor? Självklart hade Katrin och många andra gnuggat händerna åt att se en överviktig nedbrutenperson sitta i försvarsställning medan Katrin recenserar personens kropp från topp till tå.

Vikt är något oerhört laddat i världen och alla har sina ideal, när man som jag arbetar som artist och väljer att ställa sig inför folk på en scen får man betala priset att värderas omedelbart. Självklart är det inte så enkelt att folk enbart väljer att värdera musiken, sången och konsten, utan kommentarer som om en begynnande lönnfetma kommer som ett brev på posten. ”Klänningen gör dig knappast rättvisa” och ”En korsett nästa gång va?” duggar tätt. Men jag har ändå valt att stå där inför folk och kan göra valet att gå av scenen och kvällens hackkyckling byts till ut mot någon annan.

De som dock inte väljer att ställa sig i centrum utan slår på ett program på tv:n och får höra dessa ord kan dock ta större skada, tonåringar, folk med ätstörningar, folk med komplex. Listan kan göras lång. I dag är vi så pass upplysta att vi är medvetna om att övervikt är ohälsosamt, men vad en tjej som Katrin Zytomierska upplever som ”fult och oattraktivt” behöver vi inte veta. Det är varken attraktivt eller snyggt att mobba andra i tv.

Magnus Hindberg,
Mer känd som Diva Carola

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.