17 lokala ordföranden i Liberala ungdomsförbundet
1 av 3
17 lokala ordföranden i Liberala ungdomsförbundet - Foto: Privat
Ett asylboende brann i Munkedal natten mot tisdagen den 20/10
2 av 3
Ett asylboende brann i Munkedal natten mot tisdagen den 20/10 - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Natten mot fredagen den 22/10 brann det i ett planerat asylboende i Oderljunga, utanför Perstorp i Skåne
3 av 3
Natten mot fredagen den 22/10 brann det i ett planerat asylboende i Oderljunga, utanför Perstorp i Skåne - Foto: TT NYHETSBYRÅN

LUF: Kostnaderna för flyktingmottagandet skenar i onödan

17 distriktsordföranden i Liberala ungdomsförbundet: Sverige äger inte något magiskt kassavalv. Öppna hjärtan är bra, men vi måste tänka på kostnaderna för att även i morgon kunna ha ett fungerande samhälle.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ja, ni läste rätt. Invandringen i Sverige kostar onödigt mycket pengar, och det är något vi måste få bukt med snarast för att kostnaderna inte ska skena iväg.

Sverige upplever de största flyktingströmmarna i världen sedan andra världskriget. Utöver de som flyr från IS fruktansvärda terror är det miljontals människor världen över som förföljs på grund av sin tro, sin etnicitet, sin sexuella läggning eller sin politiska åskådning.

Med detta i åtanke är det med stor frustration vi ser på de fruktansvärda attentat som sker mot flyktingboenden runt om i landet. Det moraliskt felaktiga och vidriga i detta är så självklart att det nog inte behöver utvecklas, men vi skulle vilja lyfta en annan aspekt: Kostnaderna.

De idioter som får för sig att göra detta saknar helt uppenbart all form av intelligens och medmänsklighet. Att terrorisera genom att anlägga bränder är symbolhandlingar av den värsta sorten. Vi kan inte tala till deras hjärnor, för några sådana finns inte. Inte heller kan vi tala till deras hjärtan – för hjärta har de inte heller. Så vi vänder oss till deras plånböcker.

Därför vill vi berätta om tre saker som hade kunnat minska kostnaderna för mottagandet, och gjort att mer pengar kunnat användas i den svenska välfärden.

1. Om hoten mot flyktingboenden upphörde:
Tack vare den stora hotbild som finns mot våra flyktingboenden måste dessa bevakas av polis. Det är dyrt. Jättedyrt. Som exempel kan nämnas att fotbollsklubben AIK fick betala 920 kronor i timmen, per polis, för bevakningen på sina matcher. Nu tvingas flyktingboenden landet runt ha bevakning på grund av att rasister tycker att det är en bra idé att rikta hot mot dem. Tänk vad mycket välfärd vi kunnat få i stället. Tänk vad många fler händer i vården vi hade kunnat få istället, om folk kunde strunta i hoten.

2. Om vandaliseringen av flyktingboenden upphörde:
Vissa nöjer sig inte med bara ord utan går tilll handling, men håll i hatten för nu ska vi säga något revolutionerande: De människor som flytt till Sverige försvinner inte på något magiskt vis bara för att deras boenden gör det. Istället måste de såklart repareras, och bevakas ännu mer. Detta betalas inte med hjälp av tre önskningar från magiska feer, utan pengar som kunnat användas till exempelvis svenskundervisning för nyanlända, fler praktikplatser eller för den delen fler lärare i skolan.

3. Om de vidriga mordbränderna upphörde:
Albert Einstein sade att bara två saker är oändliga – universum och människors dumhet, och då lär han inte ha varit säker på det förstnämnda. Det ultimata beviset på det sistnämnda måste vara de bränder vid flyktingboenden som nu härjar runt om i landet. Varenda människa med en gnutta sunt förnuft och en gnutta hjärta inser det sjuka i att elda upp en byggnad avsedd för att människor som flytt undan IS ska få tak över huvudet. Men de människor som inte klarar av att sätta sig in deras situation, eller som inte kan förstå känslan i ett syriskt barns bröst när de vaknar mitt i natten av lukten av brandrök, ber vi istället tänka på de tiotals miljoner som slukas i lågorna. Tänk på busslinjerna som dras in. Tänk på hur det blir färre i anställda i äldreomsorgen. Och fundera lite över hur det svenska försvaret måste försvagas ännu mer, på grund av era vanvettiga och rasistiska illdåd.

Liberala Ungdomsförbundet kommer aldrig att dela deras världsbild. Vi tror på människors fria rörlighet, och att det är viktigare att rädda liv än att upprätthålla den svenska byråkratiska välfärdskolossen. Men till dem som saknar varje uns av medmänsklighet har vi ett annat budskap: Er idiotiska rasism kostar samhället en massa pengar. Sluta med era vansinnesdåd. För den svenska välfärdens skull.

Max Sjöberg,
Ordförande Liberala Ungdomsförbundet Väst

Cecilia Johnsson,
Ordförande LUF Stockholm

Sara Ivarsson,
Ordförande LUF Uppsala

Layal Chehade,
Ordförande LUF Östergötland

Gideon Bijloo,
Ordförande LUF Örebro

Ugnė Miniotaitė,
Ordförande LUF Västmanland

Johan Lyrvall,
Ordförande LUF Dalarna

Simon Karlsson,
Ordförande LUF Halland

Gabriel Nilsson,
Ordförande LUF Jönköping

Michaela Björnebäck,
Ordförande LUF Västerbotten

Johannes Granström,
Ordförande LUF Norrbotten

Johan Graff Andersson,
Ordförande LUF Sörmland

Carmen Malave,
Ordförande LUF Gävleborg

Ella Lundgren,
Ordförande LUF Blekinge

Johan Pettersson,
Ordförande LUF Jämtland/Härjedalen

Elise de Maré,
Ordförande LUF Västernorrland

Vladimir Lukic,
Ordförande LUF Helsingborg

/
Luf
/
/
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.