Sverigedemokraterna i Göteborg vill stoppa bränderna på asylboenden
1 av 3
Sverigedemokraterna i Göteborg vill stoppa bränderna på asylboenden - Foto: TT/Faksimil
Jörgen Fogelklou är ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg
2 av 3
Jörgen Fogelklou är ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg - Foto: Privat
Ett asylboende i Munkedal brann två gånger förra veckan
3 av 3
Ett asylboende i Munkedal brann två gånger förra veckan - Foto: TT

Sverigedemokraterna: Sluta bränna asylboenden

Publicerades: 26 Okt 2015, 11:07

Sverigedemokraterna i Göteborg: Asylbränderna är otyg och vansinnesdåd som inte har i vårt land att göra. Självklart skall hot mot asylsökandes hälsa och liv bemötas med handlingskraft. Både från myndigheter och oss politiker.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I Göteborg ska vi bygga bilar, inte bränna dem. Det är en devis vi sverigedemokrater påtalat i flera år. Vår stad har tyvärr drabbats av otaliga bilbränder de senaste åren. Något vi påtalat och tagit kraftig avstånd från. Oavsett vem förövaren varit, eller varför.

Nu har bilbränderna tyvärr överskuggats av något betydligt värre. Vi har den senaste veckan kunnat läsa om ett antal bränder som drabbat aviserade flyktingboende, och nu senast i en flyktingförläggning i Munkedal. Vi sverigedemokrater kan inte vara nog så tydliga.

Vi tar med bestämdhet avstånd från allt hot, hot om våld, samt all slags av våldshandlingar. I synnerhet de aktuella bränderna mot boende för asylsökande i Sverige.

Det är otyg och vansinnesdåd som inte har i vårt land att göra. Självklart skall hot mot asylsökandes hälsa och liv bemötas med handlingskraft. Både från myndigheter och oss politiker. Det är inget som vi, andra politiker, eller samhället överhuvudtaget kan eller ska acceptera. Det måste omgående få ett slut, så att människor som tillfälligt befinner sig i Sverige inte ska behöva frukta för sina liv här.

Vi är glada att ingen människa har kommit till skada. Vi hoppas att polisen så fort som möjligt griper dessa marodörer, och att dessa lagförs så fort det någonsin går.

Detta måste få ett snabbt slut innan någon får sätta livet till. Vi vill inte ha ökade spänningar i vårt samhälle där grupper återigen ställs mot varandra.

Vårt råd som politiker till de som håller på med detta ofog är följande: Vi är trötta på sådana som er, se till att sluta omgående. Innan någon skadas, för er och alla andras skull.

Jörgen Fogelklou,
Ordförande Sverigedemokraterna Göteborg,
Ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige

Jimmy Ståhl,
Riksdagsledamot för Sverigedemokraterna,
Ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige

Staffan Levinsson,
Ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna

Björn Tidland,
Ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna

Lars Hansson SD Göteborg
Kommunalråd och Kommunstyrelsen SD
Ledamot och Gruppledare SD

/
/
/
/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.