Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erbjud flyktingarna ett slott då!

- 28/10/2015, 13:20 -
Anton Aarre Pohjolainen vill att Kungen ska öppna slottet för flyktingarna
1 av 3

Anton Aarre Pohjolainen vill att Kungen ska öppna slottet för flyktingarna

Privat/TT

Anton Aarre Pohjolainen
2 av 3

Anton Aarre Pohjolainen

TT

Kungliga slottet
3 av 3

Kungliga slottet

TT

Anton Aarre Pohjolainen: Man kan snabbt ställa sig frågan hur en man med ett dussin slott kan ha mage att göra ett besök på migrationsverket – utan att själv erbjuda att öppna upp ett av sina hem som tak över huvudet för flyktingarna.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Daniel Riazats idé om att öppna upp de kungliga fastigheterna för flyktingar fick inte den respons den förtjänade. En idé som kungahuset borde ta på allvar efter att kungen själv uttalat sig om, att “Alla måste hjälpas åt”.

Kung Carl XVI Gustaf besökte tidigare i år Migrationsverket i Norrköping. Där var Kungen noga med att alla skulle förstå att alla måste hjälpas åt när det kommer till flyktingfrågan.

”Det har vi möjlighet och råd med. Det är klart att man måste hjälpas åt. Alla måste hjälpas åt'', sa Kungen.

Hur många vi har möjlighet och råd att ta emot kan jag inte själv uttala mig om. Men det är inget tvivel om att vi alla måste hjälpas åt. Sverige kämpar idag hårt med att hitta plats för nyanlända flyktingar och att kungen intresserar sig i frågan borde vara en självklarhet och inte bara en stor ära som Generaldirektör Anders Danielsson, beskriver besöket som.

Man kan snabbt ställa sig frågan hur en man med ett dussin slott, som är statligt finansierade fastigheter, kan ha mage att göra ett besök på migrationsverket – utan att själv erbjuda att öppna upp ett av sina hem som tak över huvudet för flyktingarna. I en artikel skriven av Johanna Senneby berättar hon att andra länder redan har öppnat sina dörrar på det här viset. Ett tillägg till Riazats förslag.

“Vatikanen, Uruguays president och Finlands statsminister. Alla gör det. Öppnar sina hem för flyktingar alltså. Förutom svenska kungahuset”.

Jag hoppas kunna lyfta frågan här igen, just för att Riazats tankeställare går att återvinna. Så när denna artikel når hovet så är mitt meddelande kort och gott, om vi ska hjälpas åt: Erbjud flyktingarna ett slott då!

Anton Aarre Pohjolainen

Ska Kungen släppa in flyktingar i slottet?