1 av 8
- Foto: Privat/TT
2 av 8
- Foto: Privat
3 av 8
- Foto: Privat
4 av 8
- Foto: Privat
5 av 8
- Foto: JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer / TT
6 av 8
- Foto: Privat
7 av 8
- Foto: Claudio Bresciani / TT
8 av 8
- Foto: Privat

Självklart kan även tjejer vara fuckboys – de kallas player-tjeyer

Bettina Buchanan Runnerström: "De vill bara få uppmärksamhet, middagar, hämtning och massage. Och en bra kille går ju tyvärr ofta på det där".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Bettina Buchanan Runnerström är 20 år och kommer från Halmstad. Hon är nyinflyttad i Stockholm.

Följ henne på Instagram: @bettinabuchanan

Alla ni kränkta killar i landet, lugna ner er. Självklart finns det även tjejer som beter sig som fuckboys och players. Jag som heterosexuell tjej har bara valt att nämna killarna då det har fallit sig naturligt. Men nu för er skull ska jag skriva lite om oss, om de bästa människorna vandrandes på denna jord men som också kan vara lite dumma i huvudet ibland.

Ni vet vad man säger om tjejer, "tjejer nöjer sig aldrig" och det är helt sant. Antingen tycker vi att ni är för på oss eller så tycker vi att ni verkar för ointresserade. Vill ni ligga med oss tidigt ser vi er som fuckboys men vill ni inte ligga med oss blir vi stötta av det.

Förr har tjejer alltid varit de som lättast fått en stämpel. Har man inte legat med någon har man varit en tråkig nunna och har man legat med fler än en person har man varit en slampa. Dock tycker jag att detta har ändrats de senaste året med den feministiska vågen som svept över Sverige och framför allt med hjälp av alla de coola tjejerna som har vågat ställa sig upp och skrikit högst.

Nu kan vi tjejer bete oss mycket friare utan att bli stämplade och det är en ynnest vill jag medge. Nu är det killar som lätt får stämplar - fuckboys, stalkers och så vidare. Och med detta säger jag inte att stämplar är rätt, ingen ska väl egentligen behöva bli stämplad men misstolka mig rätt, det är en vinst för oss tjejer att inte längre vara det självklara stämplingsoffret.

Tjejer i all ära men det finns som sagt vår motsvarighet på fuckboysen, player-tjeyer. Det är precis lika fel som fuckboys. Player-tjeyer utnyttjar snälla killar som bara vill dem väl. De kan till exempel välja att aldrig ligga med en kille och spela på att "om vi ska ha något seriöst vill jag gå långsamt framåt" trots att de vet att de aldrig kommer ligga med honom i framtiden heller. De vill bara få uppmärksamhet, middagar, hämtning och massage. Och en bra kille går ju tyvärr ofta på det där.

De kan också börja träffa en kille, vara väldigt flörtiga och verka intresserade. Men när han börjar visa intresse tillbaka eller framför allt känslor, då ligger de med honom och hör inte av sig igen. Eller så kanske hon hör av sig en månad senare, lyfter hans hopp om att hon vill något äkta, men för att bara ligga med honom en gång till. Då är det han som står med känslorna i halsgropen när hon ligger med någon annan. För player-tjeyer vill inget seriöst. De vill bara ligga eller bara inte ligga.

Summan av denna texten är att det inte bara är killar som är idioter. Det är fel att utnyttja snälla människor vare sig man är tjej eller kille. Och som jag höjde ett varningens finger till alla tjejer angående fuckboysen så vill jag såklart göra detsamma till alla killar gällande player-tjeyer.

Jag vill också poängtera att jag inte är en av alla player-tjeyer. Jag är en fuckgirl, och vi utnyttjar bara fuckboys, aldrig snälla killar. Och det är väl fel att utnyttja någon över huvud taget, men sånt är livet.

Man kan inte få allt killar!

Bettina Buchanan Runnerström

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du utnyttjats av player-tjeyer?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.