Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trelleborg uppmanar mig till otrohet

- 05/11/2015, 08:25 -
Andreas Larsson skriver om hur han blev uppmanad till otrohet
1 av 3

Andreas Larsson skriver om hur han blev uppmanad till otrohet

Privat/TT

Utdelning av kondomer
2 av 3

Utdelning av kondomer

TT

Andreas Larsson
3 av 3

Andreas Larsson

Privat

Andreas Larsson: Att då få en kondom i handen av en representant för en kommun och indirekt uppmuntras till otrohet gör mig inte bara arg utan ledsen, besviken och inte minst extremt ifrågasättande.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag var jag på Kvalitetsmässan i Göteborg. Det är en samlingsplats för Sveriges kommuner och regioner. I mässhallen kunde man bland annat träffa representanter för företag som har något att erbjuda till verksamheter inom offentlig sektor, företrädare för till exempel kommuner, som är där för att visa hur attraktiva de är, samt personer från olika myndigheter.

Jag kryssade runt mellan större och mindre montrar och blev bland annat bjuden på kaffe, godis, frukt, broschyrer och give-aways. Ibland stannade jag till för att prata med någon trevlig människa som ville berätta om vad de gör, och ibland tog jag möjligheten att berätta varför jag var där.

I det stora hela var det en trevlig tillställning. Ändå går jag därifrån med en bitter eftersmak, och det på grund av något som hände precis innan jag skulle gå. I mässhallen fick jag syn på en påse med budskapet “orka fullfölja”.

Det var Trelleborgs kommun som hade tagit fram denna slogan, och i och med att min fru precis avslutat sina studier så tyckte jag att det kunde vara en kul grej att ta med sig hem. Mannen som stod i montern gav mig också en liten plastdosa, fällde upp locket och visade att det låg en kondom i den, och sa: “Det är ju konferens”.

“Absolut”, sa jag och fortsatte: “och själv är jag lyckligt gift och min fru är hemma”.

“Det har väl inte hindrat någon”, blev hans svar, och här någonstans blev jag helt ställd och undrade vad som hände.

“Jo, mig har det hindrat”, sa jag och gick därifrån.

Jag tänkte på det som just inträffat och tycker personligen att det är så många fel i den just uppkomna situationen. Jag kan köpa att man delar ut give-aways av olika slag, men att man som kommun delar ut kondomer på en konferens och mässa för chefer och andra medarbetare inom kommuner och landsting är, enligt min mening, ganska konstigt.

Att man i nästa läge lyfter fram just att det är konferens, och därmed underliggande menar att det skulle vara okej med en liten otrohetsaffär, känns totalt absurt. Och att man sedan, när jag sagt hur jag ser på det, lyfter fram att ett äktenskap inte skulle vara ett hinder – är det att gå alldeles för långt.

På häftet som låg i påsen från Trelleborgs kommun står det “Orka fullfölja - det är en kvalitetsfråga”. Det är precis så jag ser på äktenskapet.

För personligen håller jag äktenskapet högt. När jag, för snart 10 år sedan, lovade min fru att älska henne i nöd och lust och vara henne trogen tills döden skiljer oss åt, så var det inte en fin tradition i kyrkan. Det var inte “vi får se hur det går och blir det lite jobbigt så hittar jag någon annan”. Det var inte “men är det konferens och jag får lite innanför västen så är det väl okej med ett one night stand”. Det var ett löfte som jag gav henne inför Gud, och inför en ganska ansenlig skara av vänner samt släkt och familj.

Att då få en kondom i handen av en representant för en kommun och indirekt uppmuntras till otrohet gör mig inte bara arg utan ledsen, besviken och inte minst extremt ifrågasättande när det kommer till de människor som står och försöker sälja Trelleborg kommun till mig.

Jag vet att det kan vara att överreagera men för min del resulterade dagens händelse i att jag aldrig kommer att flytta till Trelleborg. Och det mina vänner – är ett löfte jag garanterat kommer att orka fullfölja.

Andreas Larsson

Har du varit otrogen?