1 av 3
- Foto: Privat/Faksimil: SVT
Gina Dirawi.
2 av 3
Gina Dirawi. - Foto: Faksimil: SVT
Marcus Westermark.
3 av 3
Marcus Westermark. - Foto: Privat

Varför ges Gina Dirawi det stöd Louise Andersson Bodin aldrig fick?

​Marcus Westermark: Samma mobb av människor som tog ställning mot Louise Andersson Bodin efter hon hade använt n-ordet, tar nu ställning för Gina Dirawi efter hon spridit anti-judisk propaganda.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Marcus Westermark är konservativ liberal.

Jag har väldigt svårt för dubbelmoral. Därför har jag oerhört svårt för den svenska kändiseliten och opinionsbildarna. Just av det faktum att de ofta behandlar människor olika. Särskilt om ursprung och religion spelar in.

I somras använde Louise Andersson Bodin olyckligtvis n-ordet i en video, och bad sedermera om ursäkt för detta. Men den opinionsbildande mobben godtog inte detta. De ångade på, och backade upp Adam Tensta när han fick henne sparkad från TV4. Tensta fick mängder av beröm för sitt ställningstagande, och det gavs klara besked att det var helt rätt att Bodin förlorade sitt jobb på TV.

2012 lade Gina Dirawi ut ett boktips på sin blogg, en bok som var skriven av en förintelseförnekande antisemit som talar inför nynazister med ett innehåll som gick i linje med hans åsikter. Dirawi bad sedermera om ursäkt för detta, och sedan var det inget mer med detta.

Under de senaste dagarna har diskussionen återigen blossat upp huruvida Dirawi är antisemit – och då har samma "åsiktselit" och opinionsbildare som hjälpte till att krossa Bodin för hennes feltramp istället tagit ställning för Dirawi och påstår att det bara är ungdomens dumhet och att hon inte ska behöva lida för ett litet misstag.

Varför löd inte samma stöttande rop för Bodin? Varför beskrevs inte hennes plumpna ordalag som ett misstag som hon inte ska behöva lida för?

Samma mobb av människor som tog ställning emot Louise Andersson Bodin efter hon hade använt n-ordet och sedan bett om ursäkt för det, tar nu ställning för Gina Dirawi efter hon spridit anti-judisk propaganda och sedan bett om ursäkt för det.

Varför är en ursäkt värd mer än en annan?

Marcus Westermark

/
/
/
/
/
Relaterat
Borde Gina Dirawi få vara julvärd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.