Måndag 25 Okt
Stockholm

Varför ges Gina Dirawi det stöd Louise Andersson Bodin aldrig fick?

1 av 3
Gina Dirawi.
2 av 3
Gina Dirawi. Foto: Faksimil: SVT
Marcus Westermark.
3 av 3
Marcus Westermark. Foto: Privat

​Marcus Westermark: Samma mobb av människor som tog ställning mot Louise Andersson Bodin efter hon hade använt n-ordet, tar nu ställning för Gina Dirawi efter hon spridit anti-judisk propaganda.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Marcus Westermark är konservativ liberal.

Jag har väldigt svårt för dubbelmoral. Därför har jag oerhört svårt för den svenska kändiseliten och opinionsbildarna. Just av det faktum att de ofta behandlar människor olika. Särskilt om ursprung och religion spelar in.

I somras använde Louise Andersson Bodin olyckligtvis n-ordet i en video, och bad sedermera om ursäkt för detta. Men den opinionsbildande mobben godtog inte detta. De ångade på, och backade upp Adam Tensta när han fick henne sparkad från TV4. Tensta fick mängder av beröm för sitt ställningstagande, och det gavs klara besked att det var helt rätt att Bodin förlorade sitt jobb på TV.

2012 lade Gina Dirawi ut ett boktips på sin blogg, en bok som var skriven av en förintelseförnekande antisemit som talar inför nynazister med ett innehåll som gick i linje med hans åsikter. Dirawi bad sedermera om ursäkt för detta, och sedan var det inget mer med detta.

Under de senaste dagarna har diskussionen återigen blossat upp huruvida Dirawi är antisemit – och då har samma "åsiktselit" och opinionsbildare som hjälpte till att krossa Bodin för hennes feltramp istället tagit ställning för Dirawi och påstår att det bara är ungdomens dumhet och att hon inte ska behöva lida för ett litet misstag.

Varför löd inte samma stöttande rop för Bodin? Varför beskrevs inte hennes plumpna ordalag som ett misstag som hon inte ska behöva lida för?

Samma mobb av människor som tog ställning emot Louise Andersson Bodin efter hon hade använt n-ordet och sedan bett om ursäkt för det, tar nu ställning för Gina Dirawi efter hon spridit anti-judisk propaganda och sedan bett om ursäkt för det.

Varför är en ursäkt värd mer än en annan?

Marcus Westermark

Borde Gina Dirawi få vara julvärd?
Tack för din röst!
Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela