Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag hånskrattade åt spinkiga rumpor på Instagram

- 27/11/2015, 14:18
Nicole Rydén skriver om normer och strukturer.
1 av 3

Nicole Rydén skriver om normer och strukturer.

Tom Jerry Boman/victoria's secret

Nicole Rydén.
2 av 3

Nicole Rydén.

Tom Jerry Boman

"Vart tog rumpan vägen?" frågar sig många.
3 av 3

"Vart tog rumpan vägen?" frågar sig många.

victoria's secret

Jag var på allvar inne och googlade efter bilder på helgrillade kycklingar att göra ett look-a-like-kollage med.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag kom nyss på mig själv att håna två spinkiga tjejer. Jag hittade deras nakna och glittriga stjärtar på ett typiskt ’inspo-konto’ på instagram.
Jag vet egentligen inte VAD det där kontot ska inspirera mig med, det är mest nakna och undernärda modeller. Men jag kan på något underligt sätt inte sluta följa skiten.

I varje fall så hånskrattade jag åt de här två tjejernas spinkiga rövar. Jag var på allvar inne och googlade efter bilder på helgrillade kycklingar att göra ett look-a-like-kollage med.

Vem fan gör så egentligen?

Jag hade ju aldrig hånat två tjocka nakna tjejers rövar – aldrig! Bara en sjuk jävel hade gjort det. Men varför är det mer socialt accepterat att håna och kritisera två smala nakna tjejers rövar?

Kan jag bara skylla på samhällets "sjuka normer" och "strukturer" för att komma undan? Det är väl männens fel att samhället ser ut så här? Att jag hellre hånar smala än tjocka personer, att det är mer socialt accepterat.

Om jag använder det som en förklaring så ursäktar det allt? Främst mitt eget beteende, för jag kan inte tänka själv? Samma sak när jag blir mamma va? Då kan jag sitta och kränka andra mammor i grupper på nätet och i det verkliga liver för att dom inte ammar för länge, eller för att de jobbar under spädbarnstiden?

Det kommer vara ett vidrigt beteende från mig, och det kan jag alltid skylla på alla män och den struktur som de har byggt åt oss kvinnor?

Skönt! Då slipper jag kritisera eller förändra mig själv! Hurra!