1 av 4
- Foto: TT/Privat
Redan då sas det att IS-ledaren dött men det Men det är inte förrän nu man kan bekräfta.
2 av 4
Redan då sas det att IS-ledaren dött men det Men det är inte förrän nu man kan bekräfta. - Foto: TT
3 av 4
- Foto: Privat
4 av 4
- Foto: Privat

Stäng gränsen nu – annars smäller det snart i Sverige

Ungsvenskarna SDU: Hundratusentals människor vandrar in på den europeiska kontinenten varje vecka. Några av de män som vandrat in i Europa den senaste tiden är de terrorister som i Paris tog över 100 människoliv.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Michael Clark på Twitter: @mikaelclarke

Calle Johansson på Twitter: @JohanssonSD

Fredagen den 13 fick en ny innebörd i november – då det blev en skräckens dag i Europa och resterande världen. När vanliga hederliga fransmän valde att fira in helgen med att gå på en rockkonsert, eller genom att ta en bit mat på en trevlig restaurang, valde några män tillhörande Islamiska staten att begå de mest grymma och oförlåtliga av handlingar.

Terroristerna mördade oskyldiga människor genom att iscensätta sju olika men koordinerade terrordåd i Paris, alla de människor som mördades hade familjer, vänner och arbetskollegor som nu måste leva i sorg.

Terroristerna är inget annat än mördare, och dessa satans mördare har ingen plats i varken Frankrike, Europa eller världen.

Det har sedan dess gått drygt en månad och i världen har det inträffat ytterligare terrordåd. Libanon, Kamerun, Israel och Mali. Alla är de länder som drabbats av den islamistiska terrorn.

Dessutom har många länder i Europa har höjt sin beredskapsnivå för att möta hotet från terroristerna. Däribland vårt eget land Sverige, där polisen och våra olika säkerhetsorgan gjort en bedömning av att hotbilden är så hög mot vårt land att nivån höjts till den näst högsta, 4 av 5.

Nu har både Frankrike och USA begärt Sveriges hjälp i kampen mot terrorn och vi i Ungsvenskarna vill vara klara med var vi står.

Det är nu dags att på allvar ta upp striden mot Islamiska staten. Sverige måste stå med västvärlden i frontlinjen och med alla tillgängliga medel utplåna denna terroristgrupp för all framtid.

Sverige måste på allvar visa att vi stödjer väst i kriget mot terrorismen, och detta genom att utnyttja de resurser som på bästa sätt kan hjälpa till med att avlägsna Islamiska statens förtryck för gott.

Det är varken en liten eller lätt uppgift. Det finns krafter i Sverige som vill motverka att vårt land tar en framträdande roll i kampen mot terrorismen. Men Sverige får aldrig vika sig för det onda, och Sverige får aldrig låta terrorn segra över våra demokratiska principer.

Men Sverige är svagt, efter den så kallade strategiska timeouten så har Sverige lämnats med ett försvar som är för litet för att skydda rikets gränser, men också helt utan ett civilförsvar.

Ska Sverige klara sig mot potentiella kriser och konflikter på vårt eget territorium så behöver vi satsa massivt på försvarsmakten, men också på återuppbyggnaden av civilförsvarsförmågan. En återaktivering av värnplikten, men också den mindre kända civilplikten, är nödvändigt om vi ska ge vårt land en god beredskap.

Om vi ska delta aktivt i kriget mot Islamiska staten så är ovanstående av yttersta vikt. Det här är inget vi kan vänta med. Varken kriget mot Islamiska staten eller upprustningen av vår egen förmåga, det måste ske nu.

Aldrig förr har så många människor migrerat till Europa som nu. Hundratusentals människor vandrar in på den europeiska kontinenten varje vecka. Några av de män som vandrat in i Europa den senaste tiden är de terrorister som i Paris tog över 100 människoliv.

Europa har inte längre någon kontroll över sina yttre gränser, vilket leder till att terrorister obemärkt kan ta sig till vilka Europeiska länder de än behagar.

Vi ungsvenskar menar att det nu är på tiden att stänga Europas gränser, men också Sveriges gränser.

Det är en ren nödvändighet att registrera alla som vill in i Europa för att ens kunna ha någon form av kontroll över vilka människorna som invandrar är.

Det är även dags att alla som har för avsikt att söka asyl i Europa gör detta i de första europeiska land de kommer till. Tiden där man kunde bortse från Dublinförordningen är förbi och Europas fokus på asylinvandringen måste skiftas från generös till ansvarstagande.

Ansvarstagande för de som väljer att söka asyl här. Men också, framförallt, ansvarstagande för Europas och Sveriges medborgare.

Calle Johansson,
Utrikespolitisk talesperson, Ungsvenskarna SDU

Michael Clarke,
Försvars- och säkerhetspolitisk talesperson, Ungsvenskarna SDU

/
/
/
/
/
/
Bör Sverige stänga sina gränser?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.