Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du kommer alltid behöva leva med att du är en våldtäktsman

Privat

Debatt | 16/12/2015 10:55

Alice Spangenberg: Och jag, min våldtäktsman, jag kommer att ställa mig upp. Jag kommer att borsta av knäna och räta på ryggen.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nu skriver jag ännu en gång till dig, min våldtäktsman.

För inte ens du kunde besegra mig.

För 4 månader sedan berättade jag, inte bara för dig utan för alla som ville höra. Den fula sanningen du utsatte mig för, och hur jag därefter mått.

Jag skrev även hur du skulle kunna glömma det som hände den natten, att du aldrig behövde röra det igen och att du aldrig tvingades gå sönder så som jag gjorde.

Häromnatten när jag satt på min trapp, lyssnade på musik och tänkte alldeles för mycket, då insåg jag hur fel jag hade.

Du kommer aldrig att glömma. Du kommer konstant att bli påmind och du har gått sönder. När jag satt mitt emot dig i rättssalen insåg jag att du för evigt kommer behöva leva med dig själv.

Det är du som kommer behöva minnas sommaren som en evig väntan. Det är du som kommer minnas hösten i häktet och det är du som kommer att behöva leva med vetskapen om att du är en våldtäktsman. Du.

Och jag, min våldtäktsman, jag kommer att ställa mig upp. Jag kommer att borsta av knäna och räta på ryggen. Jag har kommit längre än du, och jag kommer alltid att vara framför.

Så nu skriver jag till dig för absolut sista gången, min våldtäktsman.

För inte ens du kunde besegra mig. Inte ens du.

Alice Spangenberg

Har någon i din närhet blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp?