Fredag 30 Jul
Stockholm

Er bantningshets är direkt farlig, Aftonbladet

Lisa Bjernhagen är trött på kroppshetsen.
1 av 3
Lisa Bjernhagen är trött på kroppshetsen. Foto: Privat/Faksimil: Aftonbladet
Lisa Bjernhagen.
2 av 3
Lisa Bjernhagen. Foto: Privat
"Jag säger då det: Vilka vinnare! Vilka segrare! Nu är de alla bättre människor och finare personer för att de förlorade I don't care hur många kilon och shit loads of boring procent kroppsfett".
3 av 3
"Jag säger då det: Vilka vinnare! Vilka segrare! Nu är de alla bättre människor och finare personer för att de förlorade I don't care hur många kilon och shit loads of boring procent kroppsfett". Foto: Faksimil: Aftonbladet

Debattören: Vilka vinnare! Vilka segrare! Nu är de alla bättre människor och finare personer för att de förlorade I don't care hur många kilon och shit loads of boring procent kroppsfett.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Lisa Bjernhagen är 23 år. Hon bor i Mangskog, Värmland, och driver bloggen skogsraah.se.

Alltså nej nej nej. Det får väl ändå finnas någon gräns. Har ni så extremt lite material Aftonbladet?? Varför fördumma er själva såhär? Nu uppmanar alltså tidningen oss på sin startsida, där miljoner besökare klickar sig in varje dag, att börja äta mer spiskummin eftersom det kommer reducera vårt fett.

Den ständiga kampen för noll procent fett på kroppen fortsätter. Alla sitter helspända och börjar plötsligt hälla i sig spiskummin. "Kommer jag bli smal nu?" För som vi alla vet: Det är inte okej att ha fett på kroppen!

"Kryddan som hjälper dig att tappa kilon. Superkryddan reducerar kroppsfettet". Okej, spiskummin är en nice krydda som absolut kan förhöja smaken, men det här, ärligt? För det första: Tänk om jag vill ha kvar mitt kroppsfett? Tänk om alla de läsare som scrollar igenom Aftonbladets startsida känner detsamma, eller åtminstone vill slippa pressen med att gå ner i vikt och inte ha det minsta fett på kroppen.

Visst, jag antar att ni som jag håller med om att det är upp till var och en att avgöra om en vill gå ner i vikt. Men ni ska bara veta vad sådana här artiklar kan sätta igång osunda tankebanor hos människor. Speciellt bland unga. Vi har nog med pekpinnar i vårt samhälle om hur vi ska äta, leva och träna.

Tydligen var det så att några forskare samlade ihop en grupp med överviktiga kvinnor som de kallade för "Spiskummingruppen". Woho, vilket namn! Och varför samlade de bara ihop kvinnor? De kanske indikerar på att det är vi kvinnor som ska vara smala och se bra ut. Är jag förvånad? Nej.

Dessa kvinnor skulle alltså äta extra mycket spiskummin under en tid, och jäklar alltså: "Efter tre månader hade deltagarna i ”spiskummingruppen” förlorat cirka 1,5 kilo mer än den andra gruppen. Kryddätarna minskade även sin totala mängd av kroppsfett med 14,64 procent – tre gånger så mycket som kontrollgruppen".

Jag säger då det: Vilka vinnare! Vilka segrare! Nu är de alla bättre människor och finare personer för att de förlorade I don't care hur många kilon och shit loads of boring procent kroppsfett.

Vilket sagoslut. Nu lever de alla lyckliga i alla sina dagar och nu har vi också chansen att göra denna livsförändring via spiskummin! Tack Wellness för att ni förgyller våra liv med bantingskryddor. Läs: Ironi

Tänk om vi bara skulle äta som vi vill och krydda som vi vill istället? Utan krav på att banta stup i kvarten med livsuppgiften att bli smal? Det tycker jag låter som en bättre och sundare idé - Vi kör på det!

Lisa Bjernhagen

Borde Aftonbladet sluta med bantningstips?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela