Stockholm

PH-deltagare: Grabbarna Grus Phuket behandlar sina anställda som slavar

Isabel Raad skriver om sina upplevelser på Grabbarna grus i Phuket.
1 av 2
Isabel Raad skriver om sina upplevelser på Grabbarna grus i Phuket. Foto: Privat
Isabel Raad.
2 av 2
Isabel Raad. Foto: Privat

Paradise Hotel-deltagare: Jag avråder alla att söka jobb där, då man faktiskt blir behandlad som en slav.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Isabel Raad är 21 år. Hon är Paradise Hotel-deltagare, och driver Norges tredje största blogg.

Blogg: sraad.blogg.no

Instagram: isabelsraad

Jag och Pierre drog hem från Thailand, och jobbar inte längre for Grabbarna Grus Phuket.

För att förklara det enkelt - Grabbarna Grus Phuket är ett stort, patetisk skämt. Vi kom ner med samma förväntningar som vi hade inför jobbet på Grabbarna Grus på Rhodos och vi hade liknande tankar om själva klubben. "GG" Rhodos är professionellt, roligt och de vet verkligen vad de sysslar med. Medan "GG" Phuket.. Jag vet inte hur jag ska förklara det eller vart jag ens ska börja.

Redan dagen vi kom ner till Thailand var det något som kändes konstigt. "Cheferna", jag skriver cheferna inom citationstecken så de inte förtjänar att bli kallade chefer, var väldigt sliskiga. Ni vet män som är runt 30-35 år och fortfarande lever som om de är 16 år och försöker ragga upp och få med sig små, fulla fjortistjejer hem. Den typen av män är det. Och dessa skulle vi alltså kalla "chefer".

Samarbetet vi inledde med "GG" Phuket började redan innan vi åkte ner till Phuket. Vårt jobb skulle vara att promota dem på Instagram och på våra bloggar, samt mingla på klubben när vi var på plats i Phuket. Precis som på Rhodos tänkte vi då.

Men dessa oprofessionella människor, som driver Grabbarna Grus Phuket, har verkligen ingen aning om hur man driver en nattklubb eller hur man tar hand om sina anställda. En av ägarna är 33 år och han frågade en av de anställda ifall hon ville följa med honom hem. Men om hon ville det så måste han gå hem först och sen får hon komma och knacka på, för ingen fick ju få reda på att hon skulle sova med honom.

Hon trodde självklart att det var ett skämt, för vilken chef skulle någonsin göra så? Jo, vår chef. Och det hände inte bara henne. Han gjorde så mot flera av tjejerna som är anställda där.

Antingen jobbar man tio timmar om dagen och håller käften, eller så får man sparken. Det skrev managern i vår Facebookchattgrupp då en var de anställda frågade snällt om hon kunde få sova ut en dag, då hon var helt slut efter att ha jobbat tio timmar om dagen. Är det seriöst möjligt? Dessutom är lönen de anställda får, helt förskräckliga. De tjänar absolut ingenting, och måste jobba för dessa oprofessionella och otacksamma människorna dygnet runt.

Det är inte dessa förväntningarna man har när man har blivit lovad guld och gröna skogar. Det var faktiskt flera som sa upp sig då de inte fann sig i att bli behandlade som skit. Och visst, man reser inte ner för att tjäna pengar. Det vet man redan innan man åker ner till Phuket att man inte kommer att göra. Men man reser ner för att ha en jäkligt rolig tid och det är inte att jobba dygnet runt. Och att dessutom vara tvungen att vara på klubben 22-00 trots att man är ledig, utan att få betalt för det. Det ä skrattretande.

Vi fick lyckligtvis en bra lön, för vi hade ju en helt annan deal. Men ägarna och cheferna på "GG" Phuket vet inte var marknadsföring och mingel betyder. De tror att ett marknadsförande inlägg för dem på Instagram ska göra så att det kommer hjorder av turister till dem veckan efter.

Du kanske tror att jag överdriver? Men det gör jag dessvärre inte.

Det kanske inte är så konstigt att de trodde det då managern hade en telefon från 90-talet med knappar och inte ens visste vad Instagram är. Det kanske han borde satt sig in i då han anställde två personer till att marknadsföra dem.

Det var kanske högst 20 personer inne på klubben per kväll, och då blev cheferna irriterade, för då tyckte de inte att vi gjort vårt jobb. Men det kanske inte handlar om oss, det kanske handlar om att deras klubb suger och att den drivs så dåligt. Att det ens är en Grabbarna Grus-klubb är tragiskt nog, då de inte ens i närheten uppfyller förväntningarna. Grabbarna Grus på Rhodos är en tiopoängare medan Grabbarna Grus Phuket inte ens värd ett poäng.

Denna texten skriver jag i grund och botten för att få fram hur illa det är att jobba på "GG" Phuket. Jag avråder alla att söka jobb där, då man faktiskt blir behandlad som en slav. Folk säger upp sig till höger och vänster och GG Phuket måste hela tiden leta efter nya anställda. Och det är ju inte så konstigt.

Ett tips till dem hade varit att tänka över hur de behandlar folk och hur man ska driva en nattklubb professionellt. Och i att driva en nattklubb professionellt ingår inte att ha sex med dina 12 år yngre anställda och göra tjejernas jobbdagar outhärdliga.

Även om man har en chefsroll betyder det inte att man är så jävla mycket bättre än andra och att man kan köra över andras behov.

Jag ångrar allt bra jag har skrivit om GG Phuket, jag tar tillbaka vartenda ord. Jag vill inte att ni läsare ska ha ett intryck av att det är helt fantastiskt att vara nere i Phuket och jobba för GG där, när det är raka motsatsen. Jag vill inte stå bakom en oseriös nattklubb som behandlar sina anställda som slavar. Ska jag marknadsföra något, ska jag göra det med stolthet. Och det klarar jag verkligen inte i detta fallet.

Jag blir illamående av att jag har spenderat en hel månad på detta. De har slickat röv för oss, smickrat oss och varit hyggliga. Men dessvärre skiner det igenom vilken typ av personer dessa människorna är, och vi finner oss inte i att jobba för sådana.

Med det vill jag starkt avråda alla från att besöka "GG" Phuket och definitivt avråda er alla från att söka jobb där. Värre chefer har jag aldrig sett maken till.

Tack för oss Grabbarna Grus Phuket, vi ses aldrig igen!

Isabel Raad

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.