Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kommunalmedlem: Hela styrelsen borde avgå

- 21/01/2016, 10:41 -
Karina Björs tycker att hela Kommunals ledning borde avgå.
1 av 3

Karina Björs tycker att hela Kommunals ledning borde avgå.

Privat/TT

Karina Björs.
2 av 3

Karina Björs.

Privat

"Hela styrelsen, utan fallskärm, utan förmåner, och utan dröjsmål!".
3 av 3

"Hela styrelsen, utan fallskärm, utan förmåner, och utan dröjsmål!".

Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Debattören: För mig har Kommunal varit en trygghet i ett stormigt arbetsliv och jag har verkligen trott på det där med allas lika värde och på rättvisa. I dag skäms jag över att vara medlem.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

God middag Kommunal

Hur står det till så här lite i svallvågorna efter det som kommit fram? Lite ågren kanske, eftertankens kranka blekhet och allt det där?

Jag själv? Jo tack, det är väl så där. Jag känner mig lite lurad faktiskt. Och arg!

På en av utbildningarna till arbetsplatsombud så pratade vi om Kommunals stadgar och hur vi ska göra för att efterleva dem.

Jag citerar: "Kommunal ska arbeta för att främja medlemmarnas ekonomiska och sociala villkor i samhället och deras delaktighet i ett rikt kulturliv".

Vad jag och många med mig kan se är tyvärr att ni har arbetat för att främja era egna ekonomiska och sociala villkor och dessutom på vår bekostnad.

Jag frågade runt lite på min arbetsplats idag, om den var någon som ens känt till Marholmen eller Metropol Palais, svaret var nej.

Jag frågade också om det var någon som tyckte att styrelsen skulle sitta kvar, även här var svaret nej.

Ett förbrukat förtroende är förbrukat, och då spelar det ingen roll hur bra saker man har gjort innan.

Det pratas mycket om att nu minsann ska ni reda upp och ställa till rätta, nu i efterhand när allt är uppdagat. Men var det ens någon som reagerade innan, att nej, det här kan inte vara rätt, det här är för påkostat och faktiskt slöseri med medlemspengar?

Jag menar: resor, lyxhotell, svindyr mat, vin och sprit!

Ägnade ni en tanke åt några av era vanligaste medlemmar, kanske busschauffören som jobbar dubbla pass men inte hinner hem emellan utan tvingas vara på sitt jobb i nästan tolv timmar.

Eller den ensamstående småbarnsmamman som pusslar med barnomsorgen för att hennes arbetspass är oregelbundna?
Människor som pusslar med tider, pusslar med pengar och som kanske ibland överväger att gå ur kommunal för att det dom betalar i medlemsavgift skulle räcka till blöjor eller mediciner och mat för resten av månaden?

Berätta för dom hur ni tänkte när ni satt där på den fina restaurangen och sippade på det svindyra vinet, och inte verkade tänka så mycket på att ni som har en hög lön och sannerligen har råd att betala era egna vin och spritnotor faktiskt satt och drack och åt på deras bekostnad?

Inspirationsresor är ju fint, men på vilket sätt gagnar det oss medlemmar? Det krockar någonstans, det är för långt ifrån det som Kommunal ska hålla på med.

För mig har Kommunal varit en trygghet i ett stormigt arbetsliv och jag har verkligen trott på det där med allas lika värde och på rättvisa. I dag skäms jag över att vara medlem och har faktisk övervägt att lämna. Men det är inte medlemmarna som ska lämna, utan alla ni som verkar ha glömt bort varför ni har det jobb ni har.

Hela styrelsen, utan fallskärm, utan förmåner, och utan dröjsmål!

Lämna era uppdrag till människor med heder och mer moral och låt Kommunal återigen få vara en trygghet och något att vara stolt över!

Karina Björs