Onsdag 22 Sep
Stockholm

100 000-tals flickor utnyttjas – det här kan du göra för att hjälpa

Jonatan jobbar för organisationen LoveNepal. En organisation som gör allt för att rädda nepalesiska flickor från sexhandeln i Indien.
1 av 3
Jonatan jobbar för organisationen LoveNepal. En organisation som gör allt för att rädda nepalesiska flickor från sexhandeln i Indien. Foto: LoveNepal
"Men av hela mitt hjärta vill jag ändå be dig att öppna ditt hjärtan för de här flickorna".
2 av 3
"Men av hela mitt hjärta vill jag ändå be dig att öppna ditt hjärtan för de här flickorna". Foto: LoveNepal
Jonatan Alfven.
3 av 3
Jonatan Alfven. Foto: LoveNepal

Debattören: Kära fina medmänniska som läser detta, jag förstår att ditt schema kanske är fullbokat, att du har en miljon saker i dina tankar. Men av hela mitt hjärta vill jag ändå be dig att öppna ditt hjärtan för de här flickorna.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Jonatan Alfven jobbar för hjälporganisationen LoveNepal. De har under drygt 6 år kunnat rädda över 600 flickor och de kommer att fortsätta kämpa för mer räddade liv.

Jag står 10 meter ifrån en bordell i centrala Delhi. Runt mig ser jag byggnader där tusentals flickor tvingas jobba som sexslavar. I bordellen ovanför mig ser jag unga flickor bakom svarta järngaller, vissa inte mer än 10-12 år gamla. I några av fönstren ser jag ansikten, i andra bara små händer sticka ut.

Jag och mina medarbetare i hjälporganisationen LoveNepal lurar oss in, vi möts utav 20-30 förstörda flickor som bara väntar på att bli utvalda. Vi är inne i deras hem. Det är här de våldtas upp emot 30 gånger per dag, det är här de misshandlas och torteras. På många av de här bordellerna är takhöjden medvetet inte över 140 cm, för att flickorna konstant ska känna sig nedtryckta.

Obekvämt pekar jag ut en av flickorna framför mig. Jag ger henne en skrynklig sedel, i utbyte sträcker hon mig sin hand och leder mig ytterligare en våning upp. Atmosfären är fruktansvärd och rummet vi går in i liknar en trång fängelsehåla. När hon har låst dörren förklarar jag att jag bara vill prata. Flickan trodde att jag kom från en annan planet eftersom det var allt jag ville.

Likt två syskon satt vi sedan i tjugo minuter och pratade om livet. Det var utan tvivel det finaste samtal jag någonsin haft i hela mitt liv. Jag kollade in i hennes mörka ögon och gav henne den respekt alla kvinnor förtjänar.

Med ögon fyllda av tårar, just innan jag skulle gå, bad hon: "Jonatan, snälla kom tillbaka imorgon!", De orden krossade mig fullständigt. Vi försökte senare få henne fri. Men bordellägaren klurade ut detta och sålde henne vidare till en annan bordell. Vi letar febrilt efter henne i detta nu.

Det här händer år 2016, det utspelar sig i världens största demokrati. I Indien sägs det vara förbjudet med bordeller. Jo, men tjena! Mitt i centrum av alla Indiens städer ligger de här bordellerna bredvid marknader, ambassader och polisstationer. Alla vet om att de existerar. Vi pratar om 100 000-tals barn.

Vi kommer kanske aldrig helt att kunna utplåna vare sig prostitution eller våldtäkter, men dessa bordeller med sin systematiska tortyr är något som bara måste försvinna.

Kära fina medmänniska som läser detta, jag förstår att ditt schema kanske är fullbokat, att du har en miljon saker i dina tankar. Men av hela mitt hjärta vill jag ändå be dig att öppna ditt hjärtan för de här flickorna.

Använd din röst till att föra fram deras talan. Få fram budskapet till de som sitter på positioner som kan göra skillnad där nere. Till de som kan förändra och sätta press på Indien. Det kan vara ett sista halmstrå för så många oskyldiga flickor. I en omvärld som somnat för längesen behöver vi er röst. Flickorna behöver er röst. Just nu. Mer än någonsin.

Jonatan Alfven

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela