Måndag 27 Sep
Stockholm

Till dig som krossat ett hjärta för att du är för kåt

Anna Hellberg skriver om fuckboys och hur de krossar hjärtan för att de är kåta
1 av 2
Anna Hellberg är trött på fuckboys som inte kan tänka klart bara för att de är kåta. Foto: Privat
Anna Hellberg.
2 av 2
Anna Hellberg. Foto: Privat

Anna Hellberg: Tjejer, ta hand om era hjärtan. Ingen fuckboy är värd dina tårar.

Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Anna Hellberg bor utanför Karlstad och är 18 år.

Hon går naturvetenskap på gymnasiet, sista året. Hästtjej som rider och tävlar i hoppning.

Till dig, du kille som krossat en tjejs hjärta för att du är får kåt för att tänka klart.

Säg inte att du älskar mig, om du inte gör det. Be mig inte vara din, om du ber andra tjejer samma sak. Säg inte åt mig att lita på dig, om du inte tänker stanna.

Prata inte med mig, om du inte vill mig väl. Säg inte att du bryr dig, om det enda du bryr dig om är mina bröst. Riv inte ner mina murar, om du inte tänkt visa att de inte behövs. Titta inte på mig, om du blundar för mitt hjärta.

Någonstans kommer någon nämligen att tro att dina ord är sanning. Någonstans kommer en tjej le och göra en high five med sig själv i spegeln, på grund av dig. Någonstans kommer en tjej krama om sin kudde på kvällen, och tänka att det är du.

Någonstans så kommer det sitta en tjej och tro att ditt hjärta slår lika hårt för henne som hennes gör för dig. En del av henne kommer streta emot, för du är ju en av ”dem”, och hon vet ju det, men dina ord om hur vacker hon är leder in henne i en skugga av hopp om att du är ”han”.

När du sen ber henne om ”bilder”, och skickar ”dickpics”, så kommer hon därför ge vika. Hon kommer dra in magen och puta med brösten för dig. Hon kommer försöka vara dig tillräcklig, rädd för att du ska gå annars.

Du är ju trots allt fortfarande en av ”dem.” Men vad gör det? Du kan henne. Du vet vilka sidor du ska spela på och vilka knappar du ska trycka på. Du vet vilka ord du ska säga, och där har du vunnit henne, och har henne lindad runt lillfingret. Du får bilderna. Kanske får du till och med ett ligg.

När du sen fått vad du vill, så vänder du henne ryggen. Ni var ju aldrig officiellt ett par, så hennes känslor är ju inte ditt ansvar. Att hon gråter sig till sömns är inget du rycker på axlarna för. Att hennes tårar är ditt fel, det bryr du dig inte om. Att nästa gång en kille försöker komma henne nära, så kommer hon tänka på dig, och stänga in sig, men det är ju inte ditt problem.

Hon kommer bygga upp murar och inte våga släppa in någon. Hon kommer inte våga bli kär. Hon kommer inte följa sitt hjärtas lust, utan rädslan i det, och inte våga öppna sig.

Någonstans så kommer det komma in en kille i hennes liv, som är ute efter mer än hennes bröst. Någonstans kommer det komma in en kille som bryr sig om henne. En kille som säger att han älskar henne, som berättar för henne att hon är vacker, och som lovar henne hans tid. En kille som förtjänar hennes hjärta. Men hon kommer inte våga släppa in honom, för du sa samma saker.

Kära fuckboy. När du förstört hennes självförtroende så tar det tid innan hon släpper in killen som kan städa upp efter dig. När du krossat hennes hjärta så tar det tid innan killen med limpistolen får komma henne nära.

Så innan du ger dig på ditt nästa offer, tänk på det. Det tar inte slut när du fått vad du vill ha. Hennes hjärta slår fortfarande. Hon bryr sig fortfarande. Hon kommer inte att förstå, ”Vänta, gjorde jag något fel?” Och nästa gång, när någon som faktiskt förtjänar henne, står med kärlek vid hennes dörr, då är det fortfarande du som skrämmer henne. Dina ord och dina handlingar.

Jag ber dig, var ingen fuckboy. För din skull kunde jag inte bry mig mindre, men för hennes. För din systers skull, som gråter samma tårar över någon annan som gör som du. För din mammas skull, som får torka din systers tårar. De alla förtjänar så mycket mer. Step up your game. Fuckboys är bara skräp.

Tjejer, ta hand om era hjärtan. Ingen fuckboy är värd dina tårar. Någonstans finns killen med limpistolen. Någonstans finns han med sanning i sina ord. Någonstans finns han som längtar efter att hålla om dig och killa dig på ryggen tills du somnar.

Han som ser på dig som du är gjord av guld, och som kysser dig ömt på huvudet och säger ”pajas” när du trasslat ihop allt.

Han som tar dig i handen framför sina kompisar och säger ”That’s my girl”. Varje sekund du ödslar på en fuckboy är en sekund mindre på Mr. Right.

Ni är värda bara det bästa. Glöm aldrig det.

Anna Hellberg

Har du dejtat en fuckboy?
Tack för din röst!
Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela