Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

The Mauler: Mitt budskap till er som kastar sten på polisen

1 av 3

TT/TT

2 av 3

Christine Olsson / Christine Olsson/TT

3 av 3

Jessica Gow/TT

Debatt | 09/02/2016 10:07

Alexander Gustafsson: De två till tre minuterna som bilarna måste vänta kan vara skillnaden mellan liv och död. Och personen som dör kan vara den bästa vän, din bror, din syster, eller någon annan du håller kärt. Kom ihåg det.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag var inte någon ängel under min uppväxt, så jag kanske inte är den perfekta förebilden. Men jag har gjort förändringar i mitt liv, och valt en väg mot något bättre.

Därför hoppas jag att andra unga män i Sverige lyssnar på mina råd – och att mitt kändisskap kan göra något gott i den här frågan.

Just nu är jag i San Diego och tränar för min nästa fight, och jag har läst något i tidningarna som verkligen oroar mig. Att människor vandaliserar polisbilar och ambulanser.

Vi måste komma ihåg att våra män och kvinnor i uniform finns i våra kvarter därför att en vän, en familjemedlem eller en granne kan komma att behöva hjälp.

Att göra det några av det ni gör är så fel. Pågrund av de här problemen så är polisbilar och ambulanser rädda att köra in i vissa områden, och måste därför vänta på assistans.

De två till tre minuterna som bilarna måste vänta kan vara skillnaden mellan liv och död. Och personen som dör kan vara den bästa vän, din bror, din syster, eller någon annan du håller kärt. Kom ihåg det.

Mitt Sverige är ett fantastiskt land, låt oss fortsätta ha det på det viset.

Alexander Gustafsson

Håller du med?