Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag blev gravid som 15-åring – abort var aldrig ett alternativ

- 19/02/2016, 13:44 -
Ellen Jörgensen berättar om sitt liv som ung förälder.
1 av 3

Ellen Jörgensen berättar om sitt liv som ung förälder.

Privat/Privat

"Mitt liv tog inte tvärstopp som alla påstår att det gör när man blir gravid".
2 av 3

"Mitt liv tog inte tvärstopp som alla påstår att det gör när man blir gravid".

Privat

Ellen Jörgensen.
3 av 3

Ellen Jörgensen.

Privat

Debattören: Jag ångrar aldrig mitt val. För detta var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. I dag står jag här med två fina barn, min dotter på tre år och min son på fyra månader.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Är det här verkligen rätt val för dig? Ska du verkligen inte göra abort? Du är ju bara barn!".

"Hur ska du kunna uppfostra ett barn?".

Det var några av alla nedtryckande frågor jag fick. Jag var 15 år när jag blev gravid. Preventivmedlet hade inte funkat, men trots det så var abort aldrig något alternativ för mig.

Jag har alltid varit barnkär och alltid velat ha barn tidigt, dock vid 21 års ålder. Men när jag helt plötsligt var gravid i vecka sex, alltså sex år tidigare än vad jag i min vildaste fantasi kunde tro. Jag valde ändå att stå emot alla fördomar och behålla barnet. Jag var beredd på ett riktigt helvete. Men det lilla livet i min mage fick mig att stå på mig.

Trots att jag gick igenom en graviditet helt själv och hennes första år helt på egen hand, så har allting gått bra, och jag har lyckats forma denna lilla människa som kommer fram spontant och pussar mig samt säger att hon älskar mig. Har inte då jag som ung förälder lyckats?

Har genom dessa åren mött så mycket fördomar från 89 procent av befolkningen.

Folk som försökte muta mig, hota mig, sa upp kontakten med mig. På grund utav mitt val. Mitt val att inte döda mitt egna barn!

Hon gjorde mig levande igen, hon fick mig att mogna och hon startade om mitt liv på nytt.

Jag blir så trött på att alla ska hoppa på nyblivna unga föräldrar med sina nedvärderande kommentarer. Vem säger egentligen att vi är sämre än er medelålders föräldrar runt 25-40?

Man mognar genom en graviditet, vissa mognar mer, andra mognar mindre, det är så olika från person till person. Men man mognar! Jag ångrar aldrig mitt val. För detta var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. I dag står jag här med två fina barn, min dotter på tre år och min son på fyra månader.

Mitt liv tog inte tvärstopp som alla påstår att det gör när man blir gravid. Det gav mig en ny chans att göra någonting bra för en gångs skull. Och det har jag lyckats med!

Ellen Jörgensen