Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En våldsam revolution är vår rätt – för ni är våldsamma nu

- 03/03/2016, 17:34
Nils Råstander för RKU svarar genom sin debattartikel på Alexander Bengtssons debattinlägg.
1 av 3

Nils Råstander för RKU svarar genom sin debattartikel på Alexander Bengtssons debattinlägg.

Privat/Youtube

Nils Råstander.
2 av 3

Nils Råstander.

Privat

RKU.
3 av 3

RKU.

Youtube

Debattören: Nej, Alexander Bengtsson, det är inte vi i RKU som står för våldet i dag, det är du och alla dina åsiktsvänner som försvarar det kapitalistiska samhällssystemet som gör det.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I går förfasade sig liberalen och antikommunisten Alexander Bengtsson i en debattartikel över det faktum att vi i RKU (Revolutionär Kommunistisk Ungdom) är ett revolutionärt politiskt ungdomsförbund som tror på en revolution för att förändra dagens klassamhälle.

Utifrån en intervju Bengtsson läst med två RKU-medlemmar i den nystartade lokalorganisationen i Sundsvall blir han förskräckt när han förstår att vi inte är pacifister; vi anser att det faktiskt är arbetarklassens fulla rätt att med våld (om det är nödvändigt) ta makten över produktionsmedlen i samhället, och därmed vända klassamhället på ända och göra slut på det våld som i dag fungerar systembevarande.

Att liberala debattörer likt Bengtsson upprörs över vår politik är såklart mest ett hedersbetyg för en rörelse som vår, och egentligen kan man ju tycka att hans hysteriska text inte behöver besvaras när den så uppenbart är skriven med ett rött skynke för ögonen. Men det finns ändå två intressanta saker med den.

För det första så vill han göra gällande att det skulle vara vi i RKU som är de onda våldsverkarna i dagens samhälle. Som om vi är ansvariga för den politik som just nu förs för att smygansluta Sverige till den aggressiva krigsmakten Nato, den krigsmakt som i grunden kontrolleras av USA.

En smyganslutning som för övrig inte verkar bekymra Bengtsson själv. I en tweet från i måndags skriver han:

“Personligen är jag inte helt främmande för att låta Nato placera kärnvapenrobotar på Gotland och i Sverige”.

Så mycket är det liberala våldsföraktet värt.

Eller som att vi i RKU skulle vara ansvariga för det samhällsvåld som dagligen utövas i det tysta när människors tvingas ner i fattigdom, drivs till att begå självmord eller utövas mot arbetare och deras kroppar när de tvingas till tunga och slitsamma arbeten ett helt yrkesliv.

Nej, Alexander Bengtsson, det är inte vi i RKU som står för våldet idag, det är du och alla dina åsiktsvänner som försvarar det kapitalistiska samhällssystemet som gör det.

Den andra saken som är värd att notera i Bengtssons inlägg är hur han ordagrant skriver att vi ska “krossas”, något som han gör i demokratins namn. Hur det ska gå till lämnar han till läsarens fantasi men ett är klart: särskilt demokratiskt är det inte.

För att själv benämna sig som liberal visar han även prov på en ganska så ickeliberal hållning när han skriver att han funderar på att polisanmäla oss.

Förutom en okunskap i juridik visar han även här med all önskvärd tydlighet hur mycket den liberala “åsiktsfriheten” är värd.

Nils Råstander,
Personlig assistent och ledamot av RKU:s centralstyrelse