Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sluta kasta skit, MUF – kom med egna förslag i stället

Grön Ungdom Uppsala tycker MUF sysslar med smutskastning.
1 av 3

Grön Ungdom Uppsala tycker MUF sysslar med smutskastning.

Privat/Privat

Alice Josephson, språkrör Grön Ungdom Uppsala.
2 av 3

Alice Josephson, språkrör Grön Ungdom Uppsala.

Privat

Andrea Byding, språkrör Grön Ungdom Uppsala.
3 av 3

Andrea Byding, språkrör Grön Ungdom Uppsala.

Privat

Debatt | 06/03/2016 15:45

Grön Ungdom Uppsala: Det är er roll att kritisera regeringen på grund av politiska skiljelinjer men se till då att göra just det, men sluta legitimera politikerförakt och annan diskriminering.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

De flesta har lagt märke till Moderata Ungdomsförbundet den senaste veckan lägger ut bilder på diverse sociala medier där de går till personangrepp både mot samtliga ministrar.

Ett extra märkligt exempel är efter Sven Erik Buchts anmärkningsvärda uttalande om svenskarnas köttkonsumtion.

Då MUF alltid ignorerat problemen med koldioxidutsläppen som kommer till följd av köttkonsumtionen så var det helt plötsligt en hjärtefråga för de när de hade möjlighet att gå till personangrepp mot en socialdemokratisk minister.

Man ska komma ihåg att det var MUF som var ute och delade ut cheeseburgare i protest mot en vegetarisk dag i skolan.

Därefter har de bland annat gjort narr av Gustav Fridolins ålder och Alice Bah Kuhnkes tidigare karriär. Hur långt ska personangrepp få gå? Vad är nästa steg? Hudfärg, religion, kön?

Det är mycket intressant att ett politiskt ungdomsförbund finner större drivkraft i att gå till personangrepp istället för att marknadsföra och utveckla sin egen politik.

Frågan är ju vad MUF vinner på detta? Vad deras mål med personangreppen är? Eller vad detta ska leda till? Det är knappast roligt och ännu mindre när det sker kontinuerligt.

Helt plötsligt blev det oväsentligt att promota sin egen politik och inte ens kritisera oppositionens utan målet blev att gå till angrepp mot personerna i oppositionen.

Det är er roll att kritisera regeringen på grund av politiska skiljelinjer men se till då att göra just det, men sluta legitimera politikerförakt och annan diskriminering.

En uppmaning till Moderata ungdomsförbundet: om ni vill bedriva politik, se till att syssla med det. För i nuläget verkar ni knappast som ett seriöst politiskt ungdomsförbund.

Alice Josephson,
Språkrör Grön Ungdom Uppsala

Andrea Byding,
Språkrör Grön Ungdom Uppsala

Håller du med?