Soroush Rezai skriver om drevet mot LUF.
1 av 3
Soroush Rezai skriver om drevet mot LUF. - Foto: Privat/Nyheter24
Soroush Rezai.
2 av 3
Soroush Rezai. - Foto: Privat
"Låt ungdomar vara ungdomar, för fan!".
3 av 3
"Låt ungdomar vara ungdomar, för fan!". - Foto: Nyheter24

Seriöst, ​låt ungdomar vara ungdomar!

Liberal: ”Kan vi inte rada upp dem längs en vägg och skjuta dem?” är ett utav många citat jag läst sedan det hela började och jag hoppas innerligt inte att jag är ensam om att bli illamående.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tycka vad man tycka vill om de kontroversiella förslag som lagts fram av olika distrikt inom Liberala Ungdomsförbundet, att något blivit fel kan ingen neka. Varierande åsikter har förts fram som svar på dessa förslag, och det har fört debattklimatet i botten.

LUF Storstockholms kontroversiella förslag angående incest och ägandet av sin egna kropp även efter att man gått bort kom snabbt. På grund av missuppfattningar kom förslagen ut kombinerade med missvisande rubriker.

Detta resulterade i en storm av hat, hot och allmänt nedlåtande kommentarer på Facebook, Twitter och genom privata konversationer, vilket är fel på alla möjliga nivåer. När ungdomar som gör vad de tycker om – i detta fall ägnar sin tid åt politik - mottar olaga hot från människor med andra åsikter kan ingen neka att vi går i fel riktning.

Att tänka olika är bra för alla, för låt oss inte glömma att det var tänkare som tänkte annorlunda som bringade fram, bland annat, allmän rösträtt. Kort efter Stockholms beslut fattade LUF Väst ett beslut angående juridisk abort, och liknande konsekvenser trädde fram. Förslaget, som för övrigt är ett fullkomligt rimligt förslag, följdes av en storm av hat från alla möjliga håll.

För att förstå att det som skedde i Stockholm är bra måste man inse vad ungdomsförbund finns till för. Vi finns till för att tänja på gränserna och vår uppgift är att ha ett högt åsiktstak så att våra medlemmar kan känna sig trygga att säga vad de tycker utan att bli dömda.

Ungdomsförbund behövs för att skapa ett rörligt debattklimat i en annars stilla debatt. Vad LUF Storstockholm gjorde var att aktivera debatten angående moraliserande lagar, de tvingade politiker att ta frågan på allvar – och det är av denna anledningen vi, ungdomsförbund, finns.

”Kan vi inte rada upp dem längs en vägg och skjuta dem?” är ett utav många citat jag läst sedan det hela började och jag hoppas innerligt inte att jag är ensam om att bli illamående. Med detta vill jag uppmana dig, vare sig du håller med mig, eller LUF, politiskt eller ej, att låta ungdomar vara ungdomar.

Låt oss göra det vi tycker om att göra, döm inte och se det positiva i det, det är trots allt ingen som blir skadad utav förslagen som läggs fram. Ungdomsförbunden kommer inte att sluta hålla i årsmöten och kongresser, vilket betyder att liknande beslut kommer fattas igen. Det är inte rimligt att det skall uppstå sådan här uppståndelse varje gång – låt ungdomar vara ungdomar, för fan!

Soroush Rezai,
Vice ordförande Liberala Ungdomsförbundet Södra Älvsborg

/
Luf
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.