Stockholm

I dag firar vi att Max har Downs syndrom

Downs syndrom.
1 av 3
​Linda Hedman skriver om Downs syndrom-dagen. Foto: Privat/Rozita Johansson
Rocka sockorna.
2 av 3
​Linda Hedman. Foto: Privat
Down syndrom-dagen.
3 av 3
"Vi firar att vi har Max hos oss! Vi firar att Max har Downs syndrom!". Foto: Rozita Johansson

Linda Hedman: Snälla hela världen om ni drar på er olika strumpor för att fira Downs syndrom – se till att ni kan stå för det de övriga 364 dagarna av året också!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I dag kommer mina ungar gå iväg med sina rockiga sockar (vilket de gjorde innan Natheas fina idé gjorde att hela svenska folket gjorde desamma) och ha med sig glass till klasskompisar och dagiskompisar.

För i dag firar vi Downs-dagen. Vi firar att vi har Max hos oss! Vi firar att Max har Downs syndrom! Vi firar för att Max är värd att firas! Jag skulle (hör och häpna) inte vilja ha Max på något annat vis!

Vi är glada 365 dagar om året för att Max är Max, inte bara i dag. Det går inte över så som det gör för många av er andra den 22/3 utan den glädjen håller i sig året om. Så trött på alla de som så stolt visar upp sina olika strumpor utan ett uns av eftertanke. På alla som bara ser en kul grej.

På alla hycklare som likt förbannat kallar Downs syndrom för sjukdom dagen efter. Eller som med sockersöt stämma säger att våra barn nog kommer att komma bra överens trots ålderskillnaden på ett till flera år eftersom Max är ju ändå lite efter.

Som fortsätter att ha alla sina fördomar dagen efter då de sätter på sig sina matchande strumpor. När jag inte har parat strumpor på ett tag och den hemska IKEA-strump-säcken väller över så kan jag svära mig förbannad när jag står där och letar.

Vid ett tillfälle kom Kevin fram å grävde fram sina favoriter. Jag suckade och sa till honom att de inte alls funkade eftersom en var Angry bird's och en var Batman. Svaret jag fick va att de gjorde väl inget för man kan faktiskt rocka sockar när man vill.

Han hade ju faktiskt helt rätt och numera är det inte så noga att bli av med den förbannade IKEA-strumpsäcken. För i vårt hem rockar vi ju faktiskt våra sockar varje dag. Så trött på folk som ställer dumma frågor som inte gör annat än bevisar deras låga intelligens och fördomar.

Så snälla hela världen om ni drar på er olika strumpor för att fira Downs syndrom – se till att ni kan stå för det de övriga 364 dagarna av året också!

Linda Hedman

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.