Fredag 3 Dec
Stockholm

Vi borde hata all terror – även den som sker i Turkiet

Pervin Göker skriver om terrorattackerna i Bryssel.
1 av 3
Pervin Göker skriver om terrorattackerna i Bryssel. Foto: Privat/Faksimil Twitter
"Hur många fler oskyldiga individer ska behöva dödas?".
2 av 3
"Hur många fler oskyldiga individer ska behöva dödas?". Foto: Faksimil: Twitter
Pervin Göker.
3 av 3
Pervin Göker. Foto: Privat

Debattören: Det är fruktansvärt sorgligt hur terrorincidenter i en del länder visas på media i upprepade tillfällen, medan incidenter i exempelvis Turkiet inte får uppmärksamhet.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Till världens ledare och media som bör ge sitt fulla stöd och engagemang till det otäcka som sker i världen: Det krävs fler effektiva åtgärder i syfte att bekämpa den dramatiska ökningen av terrorismen.

Flera länder och dess ledare agerar dubbelmoraliskt och visar inte lika omsorg till drabbade länder oavsett religion, politik och kultur.

Det är fruktansvärt sorgligt hur terrorincidenter i en del länder visas på media i upprepade tillfällen, medan incidenter i exempelvis Turkiet inte får uppmärksamhet. All våldshandling bör vara en varning för vår säkerhet.

Terrorattackerna är en kraftig global kris för världens säkerhet. Den dramatiska ökningen av terrorismen skapar inte enbart konsekvenser för den enskilda individen, utan även samhället och världen omskakas.

Därför kräver denna globala process samarbete med världens främsta ledare. Det är nu som vi måste ge stöd för vår framtid i de drabbade länderna.

Om vi inte agerar så accepterar vi vår svaghet mot terrorismen som återigen har visat sitt förrädiska ansikte.

Varje åtgärd ska ta oss ett steg närmre till enighet, solidaritet och fred. Som svar på dessa ohyggliga attacker så måste vi skydda vår bedömning om att inga problem kan lösas med våld och att det mänskliga värdet är kostsamt. Terror och våld är definitivt inget alternativ eller ändamål för en lösning.

Hur många fler oskyldiga individer ska behöva dödas? Låt oss därför hand i hand stoppa terrorincidenter. Tillsammans är vi starkare.

Pervin Göker,
Nationalekonom och statistiker

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela