Jonatan Alfvén, från LoveNepal, skriver om ett möte på en bordell i Indien som gjorde ett starkt intryck på honom.
1 av 4
Jonatan Alfvén, från LoveNepal, skriver om ett möte på en bordell i Indien som gjorde ett starkt intryck på honom. - Foto: Privat/TT
Jonatan Alfvén.
2 av 4
Jonatan Alfvén. - Foto: LoveNepal
Jonatan Alfvén och organisationen LoveNepal arbetar med att hjälpa flickor ur prostitution och trafficking.
3 av 4
Jonatan Alfvén och organisationen LoveNepal arbetar med att hjälpa flickor ur prostitution och trafficking. - Foto: LoveNepal
Vi kanske inte kan stoppa våldtäkter eller prostitution, men vi kan definitivt sätta press på Indien, "världens största demokrati".
4 av 4
Vi kanske inte kan stoppa våldtäkter eller prostitution, men vi kan definitivt sätta press på Indien, "världens största demokrati". - Foto: TT

Den här texten tar 5 minuter att läsa – jag riskerade livet för de 5 minuterna

Debattören: Snälla, vi måste få till en förändring! Vi kanske inte kan stoppa våldtäkter eller prostitution, men vi kan definitivt sätta press på Indien, "världens största demokrati".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Jonatan Alfvén jobbar med att rädda flickor från prostitution och trafficking i Nepal.

Följ honom och organisationen LoveNepal på Facebook.

Snälla. Ta dig fem minuter av ditt liv att läsa denna text.

Jag har nämligen riskerat mitt liv för dessa fem minuter.

Jag befinner mig vid ett enormt bordellområde i norra Indien. Jag och mina medarbetare har bestämt oss för att försöka lura oss in. Det här är inget vanligt Red Light. Det här är mer likt ett stort fängelseläger för kallblodiga mördare.

Jag kliver ur taxin och kollar upp mot våningarna ovanför. Man kan se barn i tioårsåldern stå bakom svarta järngaller.

Jag ser vissa ansikten, men i andra fönster ser jag bara små händer sticka ut. Utmanande klädda tvingas de locka upp hundratals män nerifrån gatan.

Vi stannar till och får ögonkontakt med en vakt. Han släpper in oss. Jag kollar snabbt åt höger och ser till min förtvivlan bordellens namn.

Lyssna! Av alla de hundra bordeller som finns i detta område, så är det exakt den bordell som en av våra räddade flickor kommer ifrån.

Jag vet att det är här inne som hon har våldtagits och misshandlats tusentals gånger. Det var även här inne som polisen vid tre tillfällen lurade henne.

De lovade att hon skulle bli fri, men det slutade med att de i stället våldtog henne. Vid ett annat tillfälle tröttnade bordellägaren på hennes tre vänner. Han sköt dem alla till döds. Framför flickan ögon. De ligger nu begravda under cementen på bordellen.

Hon orkade inte till slut. Då torterade man henne en sista gång, lade chilipulver i hennes sår och gav henne elektriska stötar. Sedan kastade man ut henne på gatan för att dö.

På den gatan står jag nu och jag får en klump i halsen. Jonatan, börja inte gråta! För gör du det är du är död på fem sekunder.

Det finns inga ställen i Indien, där det dör så många i hemlighet som just här. Bara någon dag tidigare hade vi blivit forcerade bort från ett liknande område av två beväpnade vakter.

Vi går upp en våning och möts av 20-30 utslagna flickor. Två av dem kommer fram och rör vid mig. Vad ska jag göra? Jag pekar ut en flicka. Hon greppar tag i min hand, och vi går in i en trång liten cell.

Hon låser dörren, och jag förklarar snabbt att jag inte är här av samma anledning som alla andra, utan för att jag bryr mig om henne. Hon förvandlas till en ängel under 20 minuter.

Hon fick respekt och ögonkontakt från en man som verkligen älskar henne för den hon är. Hennes ögon fylls av tårar och innan jag går därifrån ber hon mig att komma tillbaka.

Jag kämpar mot tårarna när detta skrivs. Vi har inte fått henne fri.

Snälla, vi måste få till en förändring! Vi kanske inte kan stoppa våldtäkter eller prostitution, men vi kan definitivt sätta press på Indien, "världens största demokrati".

Dessa bordellområden, med denna systematiska tortyr, måste försvinna!

Om du har viljan, hjälp mig då att sprida denna text. Låt den läsas av tusentals människor och smyga sig in i maktens korridorer!

Börja även följ LoveNepals kamp mot bordellerna och låt oss aldrig glömma:

Det kunde faktiskt vara våra döttrar...

Jonatan Alfvén

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.