Debattören undrar i ett öppet brev till Anders Ygeman varför hon inte ska få utöva sin favoritsport.
1 av 4
Debattören undrar i ett öppet brev till Anders Ygeman varför hon inte ska få utöva sin favoritsport. - Foto: Privat/TT/TT
"Det är en fantastiskt intressant sport där man måste kombinera säkerhet, träffsäkerhet och snabbhet. Koncentration är en ytterst viktig del av sporten".
2 av 4
"Det är en fantastiskt intressant sport där man måste kombinera säkerhet, träffsäkerhet och snabbhet. Koncentration är en ytterst viktig del av sporten". - Foto: TT
Anders Ygeman (S).
3 av 4
Anders Ygeman (S). - Foto: TT
Pia Clerté.
4 av 4
Pia Clerté. - Foto: Privat

Anders Ygeman, varför vill du förbjuda sporten jag älskar?

Debattören: När jag är på skjutbanan, för träning eller tävling,så kan jag släppa alla vardagsbekymmer och stress och vara närvarande i nuet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Pia Clerté är 46 år, har tre barn och tävlar pistolskytte, hagelgevär och gevär.


Hej Anders,

Jag är en 46-årig frånskild mamma med tre aktiva barn i åldrarna nio till 14 år.

Jag har efter fem års högskolestudier och mer än 19 år utomlands, sedan några år tillbaks hittat hem strax norr om Stockholm.

Jag jobbar heltid som marknadschef på ett globalt IT-företag och har ganska lång resväg till jobbet, dessutom reser jag en del i tjänsten eftersom jag har ansvar över tio länder.

Jag betalar en ansenlig del av min lön i inkomstskatt och bidrar även till samhället genom andra skatter och regelbunden konsumtion. Jag är en laglydig medborgare och har endast en enda fortkörning på mitt samvete under de 27 år jag haft ett körkort.

Jag lever ett hektiskt liv, somliga skulle nog till och med beskriva det som stressigt, så för mig är träning en livsnödvändighet. Jag tränar styrketräning och kondition på lunchen varje dag.

Men jag har även ett annat fritidsintresse som jag verkligen älskar. Jag är nämligen dynamisk sportskytt. Jag tävlar i pistolskytte, hagelgevär och gevär.

Det är en fantastiskt intressant sport där man måste kombinera säkerhet, träffsäkerhet och snabbhet. Koncentration är en ytterst viktig del av sporten.

När jag är på skjutbanan, för träning eller tävling,så kan jag släppa alla vardagsbekymmer och stress och vara närvarande i nuet.

Om du inte har provat sportskytte någon gång, så vill jag varmt rekommendera att du gör det.

Jag är aktiv medlem i Uppsala Dynamiska Skyttar (UDS) och kom in i sporten via pistolskyttet, det är nämligen ett krav att man går IPSC grundkurs i pistol innan man kan gå vidare till gevär eller hagel.

Men gevärsskyttet är det som jag tycker är allra roligast, för det är en mer stimulerande skytteutmaning och kräver mer i hanteringen av vapnet (säkerhet är ju som sagt alltid den viktigaste delen vid skyttet).

Jämfört med pistolskytte så är gevär dessutom mer utmanande för mig som kvinna, vilket tilltalar mig. Jag skjuter med en AR-15 i kaliber.223. Nu undrar jag varför du inte vill att jag skall få fortsätta utöva min sport?

Med vänlig hälsning,

Pia Clerté

/
/
/
Ska gevärsskytte förbjudas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.