Stockholm

Är det rätt att jag som tjej 2016 ska vara ständigt rädd?

Kristin Thermaenius skriver om de sexuella övergreppen på "We are Sthlm".
1 av 3
Kristin Thermaenius skriver om de sexuella övergreppen på "We are Sthlm". Foto: Privat/TT
"Vad ger dessa killar rätten till att ta på min och alla andra tjejers kropp? Ingen respekt överhuvudtaget".
2 av 3
"Vad ger dessa killar rätten till att ta på min och alla andra tjejers kropp? Ingen respekt överhuvudtaget". Foto: TT
Kristin Thermaenius.
3 av 3
Kristin Thermaenius. Foto: Privat

Debattören: Den största frågan jag ställer mig är hur de här killarna behandlar sina mammor och systrar. Jag blir så äcklad och arg.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Kristin Thermaenius är 18 år gammal.

I år tar hon studenten från Lundellska skolan i Uppsala där hon pluggat sambeteende.

Sitter och tittar på nyheterna och det pratas mycket om de sexuella övergreppen i Köln och på ungdomsfestivalen "We are Sthlm" som pågick i Kungsträdgården i somras. Vad är det för värld vi lever i?

Är det rätt att jag som tjej år 2016 ska behöva tänka på vad jag har på mig, vara rädd för att bli våldtagen när jag går ensam till bussen på nätterna?

Att man ständigt ska få utstå tafsande händer, killar som trycker upp sitt skrev mot min rumpa när jag är ute och dansar med mina kompisar.

Att det inte räcker med att säga nej, att lögner om pojkvänner, bussar som går eller ledsna kompisar krävs för att bli lämnad ifred. I somras så följde jag med min 12 år gamla kusin till "We are Sthlm".

Vi tog tåget till Stockholm och var båda två på bra humör, jag tyckte väl att jag var lite väl gammal för detta men jag hade lovat min kusins mamma att vara "barnvakt".

När vi kom dit så var det inte så mycket folk än, vi gick omkring ett tag och tittade lite på allt. Artister uppträdde på stora scenen och stämningen var positiv.

Senare under kvällen så försökte vi ta oss in i publikhavet, det var sjukt mycket folk och väldigt trångt. Det var då allt började.

Redan efter 10 minuter hade jag haft x antal händer på min rumpa och människor som försökt sära på mig och min kusin, och allt bara fortsatte.

Det gick så långt att en kille stoppade in handen innanför mina byxor, jag blev så fruktansvärt arg och kränkt, jag vände mig till och med om och gav honom en örfil.

Vad ger dessa killar rätten till att ta på min och alla andra tjejers kropp? Ingen respekt överhuvudtaget, jag förstår inte hur vissa killar kan vara så otroligt intelligensbefriade, har ni aldrig blivit uppfostrade eller?

Den största frågan jag ställer mig är hur de här killarna behandlar sina mammor och systrar. Jag blir så äcklad och arg, det känns så sjukt att min mamma ska behöva be mig gå upp och byta kläder när jag ska ut för att hon är rädd för att något ska hända mig.

Kräks nästan när jag tänker på detta. Sen att vissa människor skyller allt detta på invandrare är så jävla sjukt, visst att detta problem kanske har ökat i takt med den ökade invandringen men det är precis lika många svenska killar som beter sig som svin.

Till exempel så var killen som jag slog till på "We are Sthlm" svensk. Jag vill inte behöva vara rädd, jag vill inte behöva ha handen hårt knuten om mina nycklar i fickan ifall jag skulle behöva försvara mig, jag vill inte att snälla fina killar ska behöva känna att tjejer är rädda för dem om de går ensamma bakom en ensam tjej.

Jag vill inte att mina föräldrar ska behöva känna oro varje gång jag är ute, och jag vill framförallt inte behöva ha okända killars händer på min kropp.

Kristin Thermaenius

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.