Vi måste stoppa de som kommer hit för att utnyttja vår välfärd

- 21/05/2016, 11:12 -
Ungsvenskarna SDU vill göra så kallad välfärdsturism svårare.
1 av 4

Ungsvenskarna SDU vill göra så kallad välfärdsturism svårare.

Privat/Jonathan Othén

"Att vissa medier benämner den otillåtna sociala turismen, över gränserna mellan säkra länder, som en flykt tyder på en medveten förvanskning av verkligheten".
2 av 4

"Att vissa medier benämner den otillåtna sociala turismen, över gränserna mellan säkra länder, som en flykt tyder på en medveten förvanskning av verkligheten".

TT

Tobias Andersson (Ungsvenskarna SDU).
3 av 4

Tobias Andersson (Ungsvenskarna SDU).

Privat

Andreas Feymark (SD).
4 av 4

Andreas Feymark (SD).

Jonathan Othén

Ungsvenskarna: Antalet personer som vill utnyttja välfärdssystemen har bara blivit fler och fler.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den senaste tidens nyhetsrapportering om asylsökande som påstås fly mellan Danmark och Sverige sätter fingret på något som många svenska politiker inte tycks vilja förstå.

Nämligen det faktum att många människor är beredda att sätta sina liv på spel för att få tillgång till den svenska välfärden, även om den bara är marginellt bättre i Sverige jämfört med Danmark.

Att vissa medier benämner den otillåtna sociala turismen, över gränserna mellan säkra länder, som en flykt tyder på en medveten förvanskning av verkligheten.

I realiteten är det så att de allra fattigaste och mest utsatta blir kvar i närområdet i underfinansierade flyktingläger vars standard kunnat höjas ordentligt med vår politik.

Samtidigt väljer de mer kapitalstarka migranterna att fortsätta sin resa genom det ena säkra landet efter det andra för att till sist komma till Sverige och få tillgång till vårt generösa välfärdssystem.

Sverige hade aldrig blivit ett av världens bästa länder att leva i om vi inte haft en gemenskap som möjliggjort solidaritet över klassgränserna.

Vi är privilegierade som har så många medborgare i vårt land som är beredda att göra sin plikt, människor som jobbar hårt för sig själva, sin familj och nation. Tyvärr har antalet personer som vill utnyttja välfärdssystemen bara blivit fler och fler.

Den okontrollerade invandring som under flera decennier pågått till Sverige har lett till att vårt land håller på att slitas isär. Istället för gemenskap, trygghet och välstånd har otrygghet, polarisering och hopplöshet blivit en verklighet för många svenskar.

Den sociala turismen samt styrande politikers oförmåga att se verkligheten är starkt bidragande orsaker till den samhällskris vi genomlider i dag.

Det svenska debattklimatet har tillåtits driva allt för långt åt vänster. Vi måste se bortom de påhittade motsättningar som tagit fokus från de verkliga problemen.

I dag handlar det inte om vilken hudfärg, kön och sexuell läggning vi har eller var vi är födda. Konflikten går istället, likt Jimmie Åkesson deklarerade i sitt vårtal, ”mellan de som stärker vårt land och de som förstör vårt land”.

Därför ska de som på falska grunder lurat till sig ett medborgarskap och de som inte är intresserade av att bli en del av, eller bidrar till, det svenska samhället inte heller ges tillgång till det svenska välfärdssystemet.

Sverigedemokraterna utgör framtidshoppet i svensk politik. Det går inte att lita på de politiker som var oförmögna att se vad som komma skulle och som vägrade lyssna på de som sa ifrån.

Det går inte att lita på de som medvetet ljugit för att behålla sina platser eller för att försvara direkt verklighetsfrånvända politiska ideologier. Genom att bland annat stärka medborgarskapet, återinföra ordning och reda i skolan, samt genom betydligt hårdare kriminalpolitik kommer Sverigedemokraterna att få detta land på rätt kurs igen.


Tobias Andersson (SD)
Nationell talesperson Ungsvenskarna

Andreas Feymark (SD)
Partistyrelsesuppleant och distriktsordförande Halland

---

Vill du läsa mer av Ungsvenskarna? Läs den här artikeln.