Zlatan beter sig vidrigt och fansen sväljer det rakt av – när tar det slut?

- 24/05/2016, 16:33
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

AP

3 av 3

Privat

Karolina Sandberg: "Helgonförklarade Zlatan Ibrahimovic behöver som bekant inte bry sig särskilt mycket om hur han beter sig. Han kommer alltid undan, och jag undrar nu om det finns någon gräns"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Förra lördagen läste jag om Zlatan Ibrahimovics vidriga beteende kring kungaparets Frankrikebesök 2014. Han krävde då att Caroline Seger och Kosovare Asllani skulle strykas från det redan inbokade mötet. Annars skulle han inte komma.

Hovet dementerar såklart uppgifterna. Som om någonting annat vore möjligt? Som om Hovet skulle erkänna att de spelat med och ställt upp på Zlatans så kallad krav? Knappast. Det här förblir deras lilla hemlighet.

Jonathan Kvarnström skrev hos SVT att reaktioner lär väckas i Fotbollssverige i samband med att uppgifterna uppdagats. Och dryga veckan efter avslöjandet kan vi nu konstatera att Kvarnström hade fel. För Fotbollssverige har aldrig varit tystare.

Men ingen är väl förvånad. Helgonförklarade Zlatan Ibrahimovic behöver som bekant inte bry sig särskilt mycket om hur han beter sig. Han kommer alltid undan, och jag undrar nu om det finns någon gräns.

Hur långt behöver Zlatan Ibrahimovic gå, för att väcka reaktioner i Fotbollssverige?

Det är i alla fall uppfriskande att Alex Schulman i en krönika vågar kalla Zlatan Ibrahimovic för en liten fåntratt. Liksom lite ”äntligen” över det, kan jag tycka.

Karolina Sandberg