1 av 2
- Foto: Privat/Pixabay
2 av 2
- Foto: Privat

Det här är ett öppet brev till hjärtesorgen

​Matilda Winter: "Ni kommer att överleva alla gånger ni blir hjärtkrossade och jag kommer alltid heja på alla som går igenom en hjärtesorg för ni är starka och underbara människor".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Matilda Winter är 21 år gammal och bosatt i Helsingborg. Läs hennes blogg: nouw.com/kmsw

Jag och denna (ursäkta mitt språk) jävla hjärtesorgen var bästa vänner. Bästa vän med en sorg tänker ni då?

Ja ni vet den olyckliga kärleken som är en enda stor sorg för ditt stackars lilla hjärta. Men du fortsätter att älska sorgen. Exakt så var det.

Jag spenderade åtskilda timmar till att gråta bakom stängda dörrar. Tråna efter en relation som inte fanns och den enda glädjen jag fann var när jag satt med huvudet nere i Michaela Fornis böcker. Någon som förstod de känslorna jag kände. Hennes böcker blev som en bibel för mitt liv. ”Nu gör mitt hjärta så ont att jag hellre dör” skrev hon. Det var precis så det kändes. Varje centimeter i min kropp hade gått sönder. Jag var uppgiven och trasig. Trasig av kärlek.

Men jag ställde mig upp på bena igen och klistrade ihop alla trasiga delar med det bästa klistret jag hade – mig själv.

Så detta är till er som tror att er värld gått i tusen bitar:

Du överlever. Ja du kommer stå på bena trots att sorgen slitit sönder alla organ i din kropp. Du kommer få tillbaka ditt underbara skratt fast att dina mungipor inte rört sig på flera dagar. Och hur jag vet detta? För jag varit där och jag klara det och då gör du också det. Din kropp hjälper dig med din egen läknings kraft och när kroppen läker gör du detsamma.

Så börja med att vara ledsen, ja gråt, skrik och slåss. Låt dina vänner få visa vilka underbara vänner dem är. Ät glass med sked och tyck synd om dig själv. Rabbla alla underbara minnen, hur kära ni var och hur du aldrig kommer klara dig utan den personen som lämnat dig.

Men en dag kommer det gå över till ilska och då åker du till närmsta strand, tar upp en sten och börjar kasta sten tills din arm inte längre orkar kasta en endaste sten till. Kasta iväg din ilska. Skit ut mot vattnet. Var arg. Tro mig det hjälper. I have been there and done that.

Skriv ett brev som du aldrig skickar med alla dina känslor. Bränn upp alla saker som du kan hitta. (Att bränna upp tröjan du brukade låna kan vara bättre än du tror. För du eldar upp slutet av relationen som det bara är aska kvar av). Köp ett paket ägg, skriv ut en bild på personen och kasta äggen tills du bryter ihop och inte längre kan sluta gråta.

Bra då har du kommit en bit på vägen.

För att sedan kunna ta vara på tiden du har för dig själv nu, gör allt du aldrig kunnat göra innan. Nu är det din tur att stå i mitten av strålkastaren. Din chans att visa världen vad du går för. För att inse att det bästa som hände dig nu var att du blev starkare.

Ni kommer att överleva alla gånger ni blir hjärtkrossade och jag kommer alltid heja på alla som går igenom en hjärtesorg för ni är starka och underbara människor. Vi besegrar sorgen tillsammans och möter världen hädanefter med styrka. Det är dags att klippa bandet med sorgen.

För nu säger vi farväl till all olycka och sorg och välkomnar vårt nya, starkare jag.

Matilda Winter

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.