Tisdag 28 Sep
Stockholm

Fotbollen stoppas för en bengal – festivalen fortsätter trots våldtäkter

Angela Alshammar skriver om festivalvåldtäkterna.
1 av 3
Angela Alshammar skriver om festivalvåldtäkterna. Foto: Privat/TT/TT
Angela Alshammar.
2 av 3
Angela Alshammar. Foto: Privat
"Jag vill inte ens tänka på vilka signaler det sänder till oss tjejer".
3 av 3
"Jag vill inte ens tänka på vilka signaler det sänder till oss tjejer". Foto: TT

Debattören: Jag vill inte ens tänka på vilka signaler det sänder till oss tjejer, vi är mindre viktiga än en bengal på en fotbollsmatch!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Som föräldrar och i skolan lär vi barnen att din kropp är bara din, ingen annan får röra dig om du inte vill! Ett nej är alltid ett nej! Det är olagligt att röra någon mot dennes vilja!

Kan någon då förklara för mig hur alla dessa våldtäkter och sexuella trakasserier kan hända på alla festivaler just nu? Lägger man undan all moral och känsla för vad som är rätt och fel när man får entréarmbandet och går in genom grindarna? Är det fritt fram att våldta någon bara armbandet sitter där?

Ja, för så måste det vara! För tjejer ska ju numera använda ett armband som talar om att jag vill inte bli tafsad på. Men om jag glömt mitt armband, får jag skylla mig själv då? Är det ok att tafsa på mig då?
Vilket armband väger tyngst?

Jag läste häromdagen hur en person drog paralleller till fotboll och kan bara hålla med. En fotbollsmatch bryter man av och man hotar med att spela inför tomma läktare. Man kollektivbestraffar alla supportrar. Inte för att någon eller flera tjejer blivit våldtagna på läktaren, för i så fall hade jag kunnat acceptera det.

Jag hade gladeligen missat en fotbollsmatch för att stoppa en våldtäkt, ja jag hade kunnat tänka mig att missa alla matcher för resten av mitt liv för att ingen tjej skulle bli våldtagen. Nej, fotbollen stoppar man för att några tänt ett par bengaler. Men festivalen får fortgå trots att flera tjejer fått sitt liv förstört!

Jag vill inte ens tänka på vilka signaler det sänder till oss tjejer, vi är mindre viktiga än en bengal på en fotbollsmatch!

Så nästa match hoppas jag det tänds en bengal för alla tjejer som blivit våldtagna och jag skulle gladeligen ta mitt straff för den bengalen. För en bengal är ingenting jämfört med en våldtäkt!

Angela Alshammar

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela