Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur kan ni ge hataren Kakan Hermansson plats, TV4?

- 10/08/2016, 12:57 -
Marcus Westermark skriver om att TV4 har valt att ha med Kakan Hermansson i Talangs jury.
1 av 3

Marcus Westermark skriver om att TV4 har valt att ha med Kakan Hermansson i Talangs jury.

Privat/TT

Marcus Westermark.
2 av 3

Marcus Westermark.

Privat

"Kvinnor är inte lika utvecklade känslomässigt och intellektuellt"
3 av 3

"Kvinnor är inte lika utvecklade känslomässigt och intellektuellt"

Maja Suslin/TT

Debattören: Är det verkligen såna här människor vi vill ge mediautrymme till i en tid när vi påstår oss förespråka tolerans och öppenhet?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

“Kvinnor är inte lika utvecklade känslomässigt och intellektuellt, så det blir lite som att umgås med ett barn. Jag kan inte se mig själv i en relation med en kvinna, mitt liv skulle innebära alldeles för stora kompromisser av att behöva hålla tillbaka mitt intellekt”.

Tänk er om en manlig kändis hade sagt citatet ovan, och sedan valts ut att ingå i juryn i ett av Sveriges mest populära TV-program. Det hade blivit ramaskri. Media hade publicerat detta och ifrågasatt personens lämplighet att medverka i programmet.

Men nu råkar det vara Kakan Hermansson som sagt detta om män, och hon är på alla sätt och vis fridlyst från kritik trots att hon vid ett flertal tillfällen tydligt visat sin olämplighet som mediarepresentant.

Detta citat i fråga är plockat från en bok där hon bland några andra lesbiska kvinnor blev intervjuade om sina relationer med män. Kakan berättar där om hur hon en gång – märk en enda gång – haft ett förhållande med en man, och utifrån detta har hon fått sin syn att män är mindre utvecklade känslomässigt och intellektuellt, och att umgås med män är som att umgås med ett barn för hon tvingas hålla tillbaka sitt intellekt så mycket.

Jag blir inte upprörd över uttalandet i sig, jag blir snarare upprörd över den fullständiga brist på kritik gentemot Kakan från någon journalist överhuvudtaget.

Jag trodde först det berodde på att hon inte var tillräckligt viktig, att hon mer var en B-kändis som fick sina 15 minuter i rampljuset – men i och med uttagningen till juryn i TV4:s program Talang så är det fullt befogat att ifrågasätta uttalanden som dessa.

Ingen har väl för den delen heller glömt hennes tidigare uttalanden på Twitter där hon öppet och stolt briljerat med sitt hat mot polisen. Bland annat har hon hånat de två poliser som mördades i Malexander av nazisterna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv.

Är det verkligen såna här människor vi vill ge mediautrymme till i en tid när vi påstår oss förespråka tolerans och öppenhet?

Marcus Westermark