Måndag 27 Sep
Stockholm

Att jobba med självkänslan ska vara lika självklart som att byta underkläder

Arijola Delija skriver om självkänsla.
Arijola Delija skriver om självkänsla. Foto: AP

Debattören: Jag möter dagligen personer som lider av psykisk ohälsa och samtliga har samma problem, deras självkänsla är lägre än lägst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Arijola Delija är biomedicinsk analytiker, mental tränare och expert på att bygga människors självkänsla

Att behöva tvinga sig själv och ta sig igenom dagen och göra saker för att man måste kan vi alla vara överens om att det är mer en pina än en njutning.

Varför beter vi oss så? Jo, för att ingen har förklarat för oss varför det är så otroligt viktigt att jobba med sin självkänsla, dagligen. Det tog mig 23 år innan jag förstod hur viktigt det är och då var jag tvungen att drabbas av ätstörning innan för att jag skulle förstå.

Definitionen av självkänsla är ”Medveten om din egna personliga värde” med andra ord, hur du ser på dig själv. Klankar du ner på dig själv dagligen, ja då kommer du må dåligt. Jobbar du med din självkänsla dagligen, då kommer du må bättre än bäst.

Enligt hjarnkoll.se så har tre av fyra erfarenhet av psykisk ohälsa. 7,5 miljoner svenskar mår eller har mått dåligt någon gång. Varför? För de inte jobbat med sin självkänsla, dagligen.

Forskningen visar också att pågår detta beteende under en längre tid så hamnar vi i en situation där vi mår psykiskt dåligt, fortsätter man pusha det kommer kroppen säga till och då kommer du knappt orka ta dig upp för sängen. Allt detta skit för att du inte dagligen jobbar med din självkänsla.

Jag möter dagligen personer som lider av psykisk ohälsa och samtliga har i grunden samma problem, deras självkänsla är lägre än lägst. De tycker de är fula, dåliga, inte tillräckligt bra och duger aldrig trots att de många gånger har briljerat, varför? För att de värderar inte sig själv tillräckligt - de har inte jobbat med sin självkänsla dagligen.

Arijola Delija
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela