Tisdag 28 Sep
Stockholm

Till er som antastade min dotter på festivalen

Anders Adali skriver om en hemsk händelse.
1 av 2
Anders Adali skriver om en hemsk händelse. Foto: Privat/TT
Anders Adali.
2 av 2
Anders Adali. Foto: Privat

Programledaren och den före detta värdetransportrånaren Anders Adali skriver om när hans dotter blev antastad.

Kommentera (276)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Anders Adali är 38 år. Han har två barn. En dotter som är 14 och en son som är tio.

Han är programledare för Stoppa tjuven TV3 och i Aftonbladets webb-tv.

Han har skrivit boken "Sista rånet".

Han är före detta grovt kriminell värdetransportrånare och har avtjänat ett sju års fängelsestraff i Finland.

Han är säkerhetskonsult och föreläsare.

Han bor i Vällingby.

Min dotter som är 14 år har blivit utsatt för det som jag läser om i media varje dag. Ett gäng på åtta killar omringar min dotter och hennes kompisar när de är på Ung 08-festivalen i Kungsträdgården. De säger saker och klämmer henne på rumpan och brösten. Och följer efter dem ett antal minuter. Min dotter hinner knappt fatta vad som händer.

Till slut fick hon nog, och orden hon slänger sig ur är "Rör du mig en fkn gång till kommer min pappa och våldtar dig", och då slutar de. Dottern och henne kompis springer till närmsta polis som inom några minuter får tag i tre av killarna resten springer i panik åt alla håll.

Det som gör mig så jävla arg är att dessa killar blir släppta efter att deras föräldrar har blivit informerade om situationen. Socialen kommer informeras men inget mer kommer att hända förutom något möte hit och dit.

Min önskan är enkel. Jag vill sitta ner med killarna och deras föräldrar. De ska skämmas och känna sig väldigt obekväma. De ska förstå att de ska vara glada att jag inte är den jag en gång var. Jag vill att de ska få riktiga konsekvenser och straffas för deras beteende. De skulle aldrig acceptera om deras mamma/syster/kusin blev utsatta för samma sak.

Det är oacceptabelt att behandla tjejer på ett sådant sätt. De ska behandlas med respekt, kärlek och omtanke. Det finns ingen anledning att bete sig på ett sådant sätt mot det motsatta könet. Till alla er tjejer som hamnar i en liknande situation ni ska få några tips:

Ni ska skrika, slå, klösa, sparka med all kraft ni har. Ni har all rätt att försvara er med alla medel mot dessa äckliga individer. Och till alla er som ser när några tjejer blir kränkta på detta sätt, ingrip. Gå fram och säg till för vi alla behöver hjälp och stöd och det är upp till er alla att säga ifrån tillsammans.

Till alla er unga killar, ni kommer att en dag växa upp och bli män. En riktig man respekterar kvinnor och behandlar dem med respekt. Ju fortare ni förstår det ju snabbare växer ni upp som individer och män i ett samhälle där ni verkligen behövs. Tänk på att era mammor en gång har varit unga tjejer och att även ni en dag kommer ha döttrar. Vad skulle du göra om något hände dem?

Det sista jag vill säga är: Min dotter du är otrolig, stark, vacker och snäll låt inte detta förstöra det vackra och fina inom dig. Jag är så otroligt stolt och glad över din styrka – att du gick till polisen och berättade vad som hade hänt.

Pappa älskar dig mer än livet själv, du är mitt allt ❤️

Det räcker nu.

Anders Adali

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (276)
Kopiera länk
Dela