Måndag 20 Sep
Stockholm

Du ska skita i vad jag har i min bh!

Elin NIlsson (M) ger svar på tal.
1 av 3
Elin NIlsson (M) ger svar på tal. Foto: Privat/Annika af Klercker
Elin Nilsson.
2 av 3
Elin Nilsson. Foto: Privat
"Om du, Joakim, hade köpt en bh, tagit på dig den och lagt saker i den kunde jag inte ha brytt mig mindre om det".
3 av 3
"Om du, Joakim, hade köpt en bh, tagit på dig den och lagt saker i den kunde jag inte ha brytt mig mindre om det". Foto: Annika af Klercker

Elin Nilsson (M) svarar Joakim Mattssons text om att kvinnor inte borde ha telefonen i bh:n.

Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den här artikeln är ett svar på denna.

Det finns gott om plats i bh:n för att pula ner pengar, körkort, bankomatkort, mobiltelefon och alla möjliga prylar. Men vad som däremot inte får plats där är du Joakim. Sorry mannen, men det blir nog svårt. Genom att tala om för tjejer vad dom ska eller inte ska ha i bh:n har du försökt att flytta in i det utrymmet - via dina åsikter om det.

Jag har inga som helst problem med att langa upp pengar i kassan när jag handlar eller ett visitkort till någon på ett möte från min bh. Varför? För det är a perfectly natural thing.

Om jag inte har fickor på kläderna eller orkar släpa på en stor väska vill jag inte ha alla mina tillhörigheter i händerna. Hur ska jag då kunna hälsa på folk eller gestikulera fritt när jag pratar?

Om du, Joakim, hade köpt en bh, tagit på dig den och lagt saker i den kunde jag inte ha brytt mig mindre om det. För det är upp till var och en att bestämma. Det finns många saker jag tycker är fula. Furuträ, tribaltatueringar och Carpe Diem-texter på väggarna för att nämna några exempel.

Men jag kan välja att vända bort blicken och fokusera på mina egna looks och mitt eget hem. Det kan du också göra. Så sluta försök hoppa ner i tjejers bh och fokusera på din egen look och din egen förvaring av prylar.

Elin Nilsson,
Föreläsare och moderat kommunpolitiker i Sundsvall

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela