PH-deltagaren: Snälla tjejer, sluta säga att alla killar är svin

- 23/08/2016, 14:09
Emelie Didriksson ger råd till killar och tjejer.
1 av 3

Emelie Didriksson ger råd till killar och tjejer.

Privat/FOTOGRAFERNA HOLMBERG

"Jag säger inte att jag är oskyldig, men jag tänker mig för".
2 av 3

"Jag säger inte att jag är oskyldig, men jag tänker mig för".

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Emelie Didriksson.
3 av 3

Emelie Didriksson.

Privat

Debattören: Sluta säga att alla killar är svin! Sluta släpp till första gången ni ser personen, kanske därför de inte vill mer?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Alla killar är svin" och "Tjejer bryr sig bara om utseende". Två meningar som används väldigt ofta.

Använder jag nu ordet jämnställdhet så blir det alltid en stor diskussion. Men det är okej att dra alla över samma kam?

Det är väldigt ofta man hör att killar är svin, otrogna och ljuger. Men nu ska jag avslöja något som verkar vara en stor hemlighet. Tjejer är också svin. Alla tjejer är inte svin, men det är inte alla killar heller.

I grund och botten är där ingen skillnad mellan könen. För båda tänker samma i slutändan. Det är inte okej för tjejer att ligga runt, då är vi horor. Men när killar ligger runt är dom kungar. Vilken idiot kom nu på detta otroligt smarta tankesätt?

Så mina enkla tips till oss alla för att slippa dessa onödiga "dra alla över en kam" kommentarer och att bli sårade återigen.

1. Säg till om du träffar någon annan, du slipper att bli ett svin och den andra parten vet varför det inte fungerade.

2. Sluta att dra alla över kam, sluta tänka att folk är svin, eller bara bryr sig om utseende, ge personen en chans. Vem vet, maby you will get suprised!

3. När du tänker på hur andra är och gör, tänk efter så inser du att du själv inte är så oskyldig. Kanske du någon gång varit elak mot någon omedvetet, be om ursäkt, förklara dig. Det är aldrig försent, tro mig. Jag säger det av erfarenhet.

4. Tjejer: Sluta säga att alla killar är svin! Sluta släpp till första gången ni ser personen, kanske därför de inte vill mer? De kanske ser er om slampor och vill inte ha en sådan tjej in the long term way.

Killar: Va inte så jäkla på, var ärliga när saker händer, är du bara ute efter sex så säg det då för bövelen för det finns faktiskt tjejer som heller inte är ute efter något seriöst.

5. Vilket enkelt och klart innebär, är alla ärliga med vad dom är ute efter, så blir där inga missförstånd och ingen blir sårad. Var ärliga om ni inte skulle känna samma för personen efter ett tag. Ibland händer det och vi alla vet om det.

6. Är du i grund och botten ett jävla svin, tjej som kille. Välj då rätt jävla personer att vara svin mot, kanske mot varandra?! Så är där ingen som blir sårad och ingen jävel som drar alla över samma kam.

Jag säger inte att jag är oskyldig, men jag tänker mig för. När det väl händer en själv så blir tankesättet annorlunda. Jag tänker inte såra någon annan bara för jag blir sårad. Välj rätt strid, vissa strider är inte ens värt din tid.

Emelie Didriksson