Måndag 27 Sep
Stockholm

Nej, allt vi killar vill är inte att ligga

Jesper Isaksson vill slå hål på myten att allt killar vill är att ligga.
1 av 2
Jesper Isaksson vill slå hål på myten att allt killar vill är att ligga. Foto: Privat/TT
2 av 2

Debattören: Alla killar är inte besatta av sex. Vill en kille umgås med en tjej kan det bero på ett gemytligt utbyte av bra snack.

Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Pröva följande enkla tankegång: "alla killar är inte bara ute efter att ligga".

Jag ser det som en självklarhet att man ska ha tjejpolare. Däremot har jag många bästisar, vänner och bekanta som är ursinniga motståndare till tanken att killar och tjejer bara kan vara polare utan någon form av erotik.

De har länge och hårt diskuterat för sin sak om varför en sådan relation inte fungerar däri argument såsom att killar är besatta av sex, bekräftelse och jakten. Det här har lett mig stundtals till att tappa tron på människan, och sannolikt, skapas i nutid, världens snabbaste tillväxt i segregeringen mellan killar och tjejer.

Jag är unik, du är unik och i det avseendet är det faktiskt fullt tillåtet att ifrågasätta bekostnaden som könsdelningen leder till, att enbart begränsa sig till ett umgänge med enbart de kön man själv besitter blir ett rätt tråkigt och begränsat livsöde.

Herregud, det kryper i kroppen på mig, nästan så att det gör fysiskt ont av att höra folk prata som att romantik och sex är den enda vägen ut när en kille och tjej umgås. För mig personligen är det rena gatoloppet av offentliga pressfrågor när jag går på stan eller hänger på ett fik med en tjejpolare.

Ett bemötande från offentligheten som ifrågasätter, blinkar till och angriper med halvsköna formuleringar såsom att "Ni är bara kompisar, eller?", " Men sluta nu! Vem är hon?".

Ett förtydligande:

Alla killar är inte besatta av sex. Vill en kille umgås med en tjej kan det bero på ett gemytligt utbyte av bra snack och att faktiskt få sänka guarden mot det typiska machojiddret kan vara nästintill frigörande, som att få visa sig lite sårbar och prata typiskt "deeptalk" kan vara riktigt skönt.

"Men det är inte så lätt att genomskåda killars motiv". Om det lurkar intresse och du inte är intresserad. Säg det! Få människor är fullblodade tankeläsare och jag lovar att alla killar inte är som klängiga snappsköldpaddor, biter hårt vid intresse och släpper först i åskans dunder.

Tjejerpolare är brutalt ärliga. I utkanten av det svenska mellanmjölks-landet finns det en liten skara polare som säger sanningenligt vad de tycker och känner. Har du en ny frisyr, klädesplagg eller accessoarer de ogillar blir du fort informerad.

Tjejer kan påpeka när vi beter oss som iq-befriade shommar i grupp. Följaktigen hjälper de oss att vara mänskliga.

Filtrerar bort potentiella mardröms-flickvänner. Du är på tredje dejten, har en bra känsla med en fin tjej. Låt henne träffa dina tjejkompisar, de pratar ett annat språk genom subtila kommentarer och kroppsspråk. De kommer troligtvis förskona dig från en kaosrelation månader före du begriper.

Konsult. Vi säger att du är på en dejt där det flyter på helt magiskt, och så plötsligt försäger du dig med någonting riktigt oåterkallbart. Här har du just nu två alternativ: 1: Spela död 2: Ringa tjejpolaren.

Så då prövar vi för sista gången: "alla killar är inte bara ute efter att ligga – och att omfamna mervärdet i blandrelationer gör livet fan lite roligare".

Jesper Isaksson

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela