Om vi kvinnor är så mycket bättre än män, varför köper vi inte våra egna drinkar på krogen?

- 18/09/2016, 10:18
1 av 4

TT/TT

Mia Sandgren skriver om att ojämställdhet inte handlar om kön, det handlar om tankesätt.
2 av 4

Mia Sandgren skriver om att ojämställdhet inte handlar om kön, det handlar om tankesätt.

Privat

3 av 4

TT NYHETSBYRÅN

4 av 4

Maja Suslin / SCANPIX

Skribenten: Varför kan man höra tjejer prata om "han bjöd mig på dricka heeeela kvällen och sen gav jag honom fel nummer"?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kära Anna Lundqvist

Du skriver "Ett öppet hatbrev till alla med en penis mellan benen".

Jag går absolut inte i försvar av våldtäktsmän, kvinnomisshandel eller situationer där en eller flera män utsätter kvinnor för psykiskt eller fysiskt våld.

Men:

Något vi alla måste förstå är att felet är inte vad människor har mellan benen, det är tankesättet.

Du skriver att "Fyfan vad jag skulle göra samma saker som ni har gjort och fortfarande gör mot mig och mot mina systrar".

Då är ditt tankesätt exakt likadant som dessa män du hatar, du hade gjort likadant själv.

Vi kvinnor måste sluta skylla över problem på just männen. Vi måste sluta generalisera att "alla män är likadana", för är alla kvinnor likadana?

Låt oss säga en man och en kvinna diskuterar, kvinnan blir irriterad på mannen och ger honom en örfil. Tror du denna kvinnan kommer få ett fängelsestraff? Tror du denna kvinnan kommer klassas som kriminell?

Svaret är nej.

Om vi kvinnor är så pass mycket bättre än män, varför köper vi inte våran egna dricka på krogen? Varför kan man höra tjejer prata om "han bjöd mig på dricka heeeela kvällen och sen gav jag honom fel nummer"?

Är detta okej? Tänk om den mannen såg fram emot att lära känna tjejen han kanske offrade halva lönen på att bjuda på dricka, just för att han ville vara snäll och få prata med henne?

"Förstår ni hur äckliga ni är? Ni förstör folks liv. Varenda en av er. Har ni inte gjort det än, då kommer det att hända".

I detta påstående menar du på fullaste allvar att varje enskild man kommer förstöra någons liv?

Jag hoppas verkligen inte att du har eller kommer få en son. För hur ska du då göra? Din son kommer en dag bli en man. Kommer du hata honom?

Ditt öppna hatbrev är ett enda långt bevis på att det inte är vad man har mellan benen som är problemet. Det är tankesättet det är fel på.

Mia Sandgren