Jag var bara 13 år – men han tvingade sig på mig

- 22/09/2016, 07:53 -
Nathalie Gránglid.

Nathalie Gránglid.

Privat

Nathalie Gránglid berättar om när hon var 13 år gammal och tvingades ha sex mot sin vilja.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag tänkte jag skriva om att tvingas ha sex mot sin vilja, vilket jag faktiskt har varit med om. Jag tror tyvärr att det är många tjejer som har varit med om det, och killar också, men som i dag tänkte jag prata om tjejer som tvingas ha sex mot sin vilja.

Jag var bara 13 år när det hände. Jag hade blivit av med oskulden bara några veckor innan det här hände. Jag och en kompis skulle träffa två killkompisar och bara hänga.

Det blev att vi skulle sova över och min tjejkompis sov med ena killen som hon kände sen innan och jag fick sova med den andra killen. Jag kände inte den här killen då när detta hände, jag hade inte träffat honom innan.

När vi skulle sova så började han att ta på mig och jag sa ifrån att jag inte ville. Jag ville inte ha sex med honom och det sa jag säkert sju gånger. Jag tror att han aningen blev ännu mer triggad av att jag sa sluta eller tog det som ett skämt. Men varför skulle jag skämta om att jag inte vill ha sex?

Jag ville verkligen inte ha sex med honom och ändå började han hålla på med mig fast jag hade sagt ifrån. Jag var 13 år, jag var bara ett barn och jag visste inte bättre. Jag vågade inte gå där ifrån eller göra motstånd för jag var rädd.

Det slutade med att han hade sex med mig mot min vilja. Jag mådde jättedåligt över det dagen efter, men har aldrig kallat det "en våldtäkt" och jag vet egentligen inte varför.

Min kompis kände ju honom så jag ville inte göra saken värre med att till exempel anmäla eller säga till honom i efterhand att det inte var okej. Jag kallar det nog inte en våldtäkt än i dag men han hade sex med mig mot min vilja och jag önskar att jag sa ifrån bättre eller gick där ifrån.

Som "tur" var så valde jag att aldrig träffa honom igen eller sova med honom efter den natten. Jag sa aldrig till mina vänner då att jag inte var med på det utan jag bara spelade med som om jag vore med på det. Det var nog för att jag skämdes så mycket. Efter det kunde jag inte se sex på samma sätt som idag.

Det tog väldigt lång tid innan jag kunde ha sex med någon för att jag faktiskt tyckte om personen och inte för att bara göra det, om ni förstår vad jag menar.

Jag vill att ingen tjej ska behöva vara med om det här och till er killar och tjejer dom tjatar er till sex: sluta! Det är inte okej någonstans. Hur kan man vilja ha sex med någon som inte ens vill det tillbaka? Det förstår jag inte.

Jag har varit tyst om detta tills idag men nu känner jag att jag vill gå ut med det, och att ni som varit med om samma sak ska veta att jag vet hur det känns. Ni behöver inte skämmas för det är inte ni som har gjort fel.

Ingen kille har rätten till att ta på er om ni inte själva är med på det. Glöm aldrig det!

Nathalie Gránglid