Tidigare värdetransportrånaren: Sluta ge våldtäktsmän skydd i fängelset

- 22/09/2016, 12:55
Anders Adali vill skärpa straffen för våldtäktsmän, pedofiler och kvinnomisshandlare.
1 av 3

Anders Adali vill skärpa straffen för våldtäktsmän, pedofiler och kvinnomisshandlare.

Privat/TT

Anders Adali.
2 av 3

Anders Adali.

Privat

"Deras straff ska skärpas och då menar jag ordentligt".
3 av 3

"Deras straff ska skärpas och då menar jag ordentligt".

TT

Anders Adali: Våldtäktsmännen har egna avdelningar, kriminalvården skyddar dem för att de andra intagna vill straffa dem. Sluta särbehandla dem!

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

#DETRÄCKERNU

När ska en förändring ske? När ska de straffas?? När ska svenska domstolar och de svenska rättsystemet döma dessa individer som gång på gång beter sig som barbarer?

Det är så tröttsamt att dagligen läsa hur lindrigt våldtäktsmän, pedofiler och kvinnomisshandlare kommer undan. De senaste jag läste var om en man som har våldtagit, misshandlat, hotat och brutit sig in hos sitt ex.

Vi pratar om en person som har på ett sadistiskt sätt våldtagit en kvinna vaginalt, analt, slagit henne med olika tillhyggen (pistol), brutit hennes fingrar med mera. Han blir dömd till tre år.

Ilskan, hatet och besvikelsen över hur en domstol kan döma en man som har gjort något så grovt mot en kvinna förbryllar mig på en helt ny nivå. Offret, en kvinna som kommer ha men för livet, kommer aldrig vara den person hon var innan. Hon kan aldrig återhämta sig helt.

Han får tre år och kommer avtjäna två år vilket säker kommer vara på en mindre klassificerad anstalt med andra intagna som döms för liknande brott. Han kommer få permissioner efter ett år och säkert hamna på en öppen anstalt eller halväggshus sista året. Vilket jävla skämt.


Jag har själv sett med egna ögon hur dessa individer specialbehandlas. De har egna avdelningar, de avskärmas från de andra intagna, kriminalvården skyddar dem för att de andra intagna vill straffa dem för deras handlingar – för dessa individer är inte kriminella utan något helt annat, något som jag inte kan sätta ett namn på.

Deras straff ska skärpas och då menar jag ordentligt. Som i detta fall ska han dömas för varje brott för sig som sedan ska sammanställas till ett långt straff, minimum tio år. Straffet ska avtjänas på en vanlig avdelning med vanliga intagna.

När straffet är slut så ska han registreras som en sexualförbrytare, en lag som finns i USA. Där kan varje människa se var en dömd sexualförbrytare bor och för vilket brott han har dömts för. Vem vill inte veta var en pedofil, våldtäktsman eller kvinnomisshandlare bor så vi alla kan känna oss säkra? Detta gäller speciellt offren.

Jag uppmanar de svenska rättsystemet och de svenska domstolarna att ta sig i kragen, och att de dömmer dessa individer så de känner någon form av smärta, som deras offer. De ska tillbringa många år bakom lås och bom för de flesta är och kommer vara återfallsförbrytare.

Till er alla som blivit utsatta eller blir utsatta för dessa vidrigheter kan jag bara önska er all styrka i världen så ni kan leva. Leva fria, fria från tankarna och rädslan att ni en dag kommer vara ett offer igen.

#DETRÄCKERNU

Anders Adali