Till dig som lider, till dig som gråter: Din tid kommer

- 15/10/2016, 10:06 -

Denna text är hämtad från bloggen jonatanalfven.blogg.se.

"Jag lider med dig som lider. Jag gråter med dig som gråter".

"Jag lider med dig som lider. Jag gråter med dig som gråter".

Totte Löfström/TT

Debattören: Jag lider med dig som lider. Jag gråter med dig som gråter. Men jag vill uppmuntra dig att du kommer komma igenom.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Stig till toppen av världen där änglar leker. Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel. Din tid kommer, din tid kommer".

– Håkan Hellström

Nu är vi där igen. Tiden då hösten tar vid. Då löven faller, fåglarna flyr och mörkret kommer innan arbetsdagen är slut.

Jag stämmer in bland alla er som verkligen inte gillar hösten. Men någonstans vet jag. Det är en tillfällig period. Snart vänder det igen!

Vi alla har perioder i våra liv som är kämpiga. Vi har dagar där vi känner att: är det inte dags bara att ge upp. Släppa taget. Vi har perioder där vi går igenom stormar som får oss att tappa tron på oss själva och omvärlden.

När sjukdomen står vid dörren, när arbetslösheten gör oss förtvivlade eller när våra barn kommer hem klockan tre på natten med nerspydda kläder efter sitt livs värsta natt.

Du vet, vi kommer alla vara där. Kanske inte i dag. Kanske inte i morgon. Men förr eller senare står vi där tillsammans med ensamheten.

Men där. Precis där. När tomheten börjar smyga sig in och den första tåren gör ansats vill jag bara uppmuntra. Du är där nu. Du kommer inte alltid vara där.

Gör inte en tillfällig storm till en permanent för det kommer en dag då stormen avtar och lugnet lägger sig.

Förra året hade jag en period då stormen var nära att bryta sönder mig. Jag kämpade för mitt liv på ett sjukhus i Nepal. Jag borde inte ha överlevt, det var så mycket onaturligt som grep in och kirurgen stod till slut med tårar i ögonen.

Men jag hade den där ängeln med mig som Håkan så fint sjunger om. Jag hade den bredvid min sjukhussäng och därför lever jag i dag.

Jag ska vara ärlig, jag har alltid haft en förmåga att släppa in bitterhet under mina tuffa perioder. Jag tror jag inte är ensam men du vet, denna gång bestämde jag mig. Jonatan, nu håller du huvudet högt. Släpp inte in något ont. Du kommer komma igenom.

Och när jag sedan vann mitt livs största kamp kunde jag vända stormen ryggen och vandra vidare på min resa med glädjen i behåll.

Lyssna. Jag lider med dig som lider. Jag gråter med dig som gråter. Men jag vill uppmuntra dig att du kommer komma igenom. Dina barn kommer komma igenom. Se bara till på vilket sätt det görs. Släpp inte in bitterhet, döm inte, hata inte och du kommer tillsammans med dina nära få uppleva en fantastiskt framtid ihop!

Och du förresten...

DIN TID KOMMER!

Jonatan Alfven

Vill du också få ut din röst?