Söndag 25 Jul
Stockholm

Saga Bowallius: Tänk på alla "sköna snubbar" som inte fångas av kameran

Saga Bowallius skriver om Haffo-skandalen.
1 av 2
Saga Bowallius skriver om Haffo-skandalen. Foto: Privat/Youtube
2 av 2

Liberal: Vi vet alla att detta inte bara var en engångshändelse på Moderaternas partikansli.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det är torsdag. En helt vanlig eftermiddag, och vi befinner någonstans i Sverige. Någon tar fram sin kamera och börjar filma lite. En skön snubbe erbjuder sig att underhålla sina kollegor. Han inleder då en, vad han anser, är en väldigt rolig presskonferens på temat ”ett svagare Sverige”.

Förslaget han lägger fram för ett svagare Sverige är ”att vi alla ska vara så jävla PK hela tiden”, och till minister Annika Strandhäll – som härom veckan skämtade om att inskränka mäns rösträtt – hälsar han ”Dra åt helvete, din hora”. Kollegorna nästintill kiknar av skratt.

Detta var vad som hände tidigare idag på Moderaternas partikansli. Och deras anti-PK-party sändes live på Youtube. Hela Sverige fick snart beskåda den torsdagsunderhållning som ägt rum i maktens korridorer och den skrattande gruppen skrattade snart inte alls längre.

Att på detta sätt driva med politisk korrekthet, och kalla en minister – eller någon annan för den delen – för hora, är oerhört osmakligt och oacceptabelt.

Politisk korrekthet handlar om hur man respektfullt bemöter människor och att driva med det och att mena att det försvagar Sverige är att totalt strunta i rättigheten att bemöta människor med respekt.

Men vi vet alla att detta inte bara var en engångshändelse på Moderaternas partikansli. Det finns så många ”sköna snubbar” där ute som ”bara vill skämta lite”, som aldrig granskas. De finns i fikarummet och på lunchrasterna och på bussen och på krogen.

Det var bra och viktigt att Moderaterna i dag snabbt tog avstånd från Haffo och att han fick lämna sitt uppdrag.

Låt oss följa Moderaternas exempel och säga ifrån själva. För kampen för respekten måste fortsätta. I våra egna fikarum, på våra egna alldeles vanliga torsdagseftermiddagar.

Saga Bowallius,
Vice Distriktsordförande, LUF Storstockholm

---

Läs även Zandra Hedlunds artikel om händelsen.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela