Tisdag 3 Aug
Stockholm

Bakom varje framgångsrik kvinnohatare står minst en fnissande man

Denna text är hämtad från bloggen linnsvansbo.blogg.se.

Linn Svansbo skriver om Haffo-skandalen.
1 av 2
Linn Svansbo skriver om Haffo-skandalen. Foto: Privat/Youtube
2 av 2

​Linn Svansbo skriver om Delmon Haffo, som i går fick sparken efter att ha kallat ministern Annika Strandhäll för hora.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Johan HiltonTwitter

Jag såg den här geniala tweeten nyss, och antog genast att den handlade om Delmon Haffos hora-kommentar som fick honom sparkad från M's partikansli i går.

Haffo, som fram tills alldeles nyss var digital kommunikatör hos Moderaterna, kallade i går statsrådet Strandhäll för "jävla hora" i direktsänd TV, varpå hans (manliga) kollegor hörs garva i bakgrunden.

Tänkte genast

1. Nej, den behöver deppigt nog inte alls handla om Delmon Haffo. Den skulle ha kunnat skrivits vilken annan dag som helst. Det är ju inte första gången en snubbe kallar en tjej för hora och får skratt och hejarop från sina snubbpolare till svar.

2. Undrar vad som hade hänt om han inte blivit filmad? Undrar hur många gånger han inte filmats när han kallat kvinnor för hora, och fått skratt och fniss till svar från sina M-kollegor?

3. Det är så jävla sant, det där. "Bakom varje framgångsrik kvinnohatare står det minst en fnissande man."

För det är ju precis så det är. Om det inte gick hem bland polarna - om snubbar som kallade tjejer "hora" fick sig en utskällning istället för garv och fniss av sina snubbpolare och kollegor - ja då skulle ju snubbar sluta kalla tjejer för "hora". Och så är det ju med allt kvinnohat.

4. Fattar ni killar därmed hur jävla enkelt det är för er att FIXA DEN HÄR SKITEN? Bryta strukturen som tillåter killar att klanka ned, objektifiera, sexualisera, hata, förlöjliga och förminska tjejer? Allt ni behöver göra är ju att sluta skratta.

Linn Svansbo

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela