Torsdag 5 Aug
Stockholm

Tomas Tobé (M): Nej, MP, allt är inte bra i Sverige

Tomas Tobé (M) skriver slutreplik.
1 av 3
Tomas Tobé (M) skriver slutreplik. Foto: TT/Mats Andersson
Tomas Tobé.
2 av 3
Tomas Tobé. Foto: TT
Peter Ericsson, Isabella Lövin och Gustav Fridolin, alla Miljöpartiet.
3 av 3
Peter Ericsson, Isabella Lövin och Gustav Fridolin, alla Miljöpartiet. Foto: 2016 Mats Andersson / Mats Andersson

Tomas Tobé: Att växa upp är att se och förhålla sig till verkligheten. Här har Miljöpartiet mer att göra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den här artikeln är en slutreplik. Läs tidigare artiklar här och här.

Amanda Lind (MP) är påfallande nöjd över utvecklingen. Det överensstämmer inte med vad en majoritet i Sverige upplever om vart Sverige är på väg.

Vi ska inte svartmåla, men det går heller inte att som Miljöpartiet konsekvent blunda för samhällsproblemen och det som inte fungerar i Sverige.

För även om det går bra för många, så går det inte bra för alla. Motsvarande upp emot en miljon människor befinner sig i utanförskap och bidragsberoende.

Den finns 130 områden i Sverige där färre än hälften i arbetsför ålder arbetar och där även skolan och tryggheten brister. I våras lämnade 17 800 elever grundskolan utan att vara behöriga att söka till gymnasieskolans nationella program.

Sveriges poliser vittnar om en organisation i kris. Integrationen brister. Efter åtta år i Sverige har till exempel bara var fjärde nyanländ heltidssysselsättning. Allt detta kräver handlingskraft och reformer.

Vi moderater vill därför erbjuda svenska folket förändring. Det är därför vi har en plan för ett starkare Sverige.

Vi vill förbättra integration och bryta utanförskapet med ökade krav, fler enkla jobb och att det alltid lönar sig mer att göra rätt för sig än att leva på bidrag. Skolan ska stärkas genom mer fokus på kunskap, därför behöver undervisningstiden öka och det behövs lovskola och läxhjälp för de som riskerar att halka efter.

För att öka tryggheten krävs en synlig och närvarande polis, därför satsar vi på 2 000 fler poliser och högre polislöner. Sverige behöver också en långsiktigt hållbar migrationspolitik.

Och vi tar ansvar för miljö och klimat med kostnadseffektiva åtgärder. Till skillnad från Miljöpartiet förenar vi vår klimat- och miljöpolitik med jobb och tillväxt samt ansvar för skattebetalarnas pengar.

Att växa upp är att se och förhålla sig till verkligheten. Här har Miljöpartiet mer att göra. Sverige behöver en regering med förmåga att se samhällsproblemen och genomföra lösningar.

Tomas Tobé,
Partisekreterare, Moderaterna

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela