Fredag 17 Sep
Stockholm

Hannah, 26: Det här är inget skämt – du förstör för folk när du bränner bocken

Hannah Jamieson skriver om Gävlebocken.
1 av 3
Hannah Jamieson skriver om Gävlebocken. Foto: Privat/TT/TT
Hannah Jamieson.
2 av 3
Hannah Jamieson. Foto: Privat
"Hoppas ni känner er stolta, har ett rent samvete och njuter av att er förstörelse har lyckats".
3 av 3
"Hoppas ni känner er stolta, har ett rent samvete och njuter av att er förstörelse har lyckats". Foto: TT NYHETSBYRÅN

Debattören: Det finns ingen lycka i att det blir så här. Det är väl ingen som direkt blir glad och lättad över att den eldas ner?

Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vad är det med folk som ska sätta eld på traditionen? Jag har förstår inte poängen med att elda ner Gävlebocken. Vad är det som är så fascinerande med att förstöra för människor? Tänk på de som blir glada och tycker det är en fin tradition att bocken sätts upp. Tänk på alla timmars jobb!

Tänk på hur skadligt det är när någon fjuttar eld på den. Är det coolt att göra så? Är det då man får status? Det är ju ingen lätt grej att erkänna då många skulle bli rasande.

Jag förstår inte hur folk har mage att göra så här varje år. Är det de som är traditionen nu för tiden? Vem hinner fjutta eld på bocken först? Vilken fantastiskt dålig tävling.

Man blir inte ens förvånad längre och bara det är ju fruktansvärt. Lek pyroman med dina egna grejer om det fascinerar dig! Men låt bli allmänhetens vackra traditioner, de få som är bevarade.

Jag tycker att det är tragiskt att man ska fokusera på denna idiotiska jävla grej att göra. Det finns ingen lycka i att det blir så här. Det är väl ingen som direkt blir glad och lättad över att den eldas ner? Majbrasor är till för att eldas, nu är det snart jul och då får man vänta till nyår med att fjutta på saker.

Kan man inte hålla sig till det så får man väl gå i terapi och lära sig att hantera sina vanor att förstöra för allmänheten. Jag tror inte att det kommer att finnas en större lust att få upp bocken igen och göra ett nytt försök.

Det finns en gräns, och grattis i så fall till alla som har förstört detta! Hoppas ni känner er stolta, har ett rent samvete och njuter av att er förstörelse har lyckats. För det är bara ni som mår bra av detta.

De flesta andra tycker att det är en tragedi att vi ska gå mot sådana här mörka tider där allt möjligt olagligt vinner.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela