Paulina Folie skriver om Adinator efter att han skröt om sexuella övergrepp.
1 av 3
Paulina Folie skriver om Adinator efter att han skröt om sexuella övergrepp. - Foto: Privat/Kanal 5
Adinator.
2 av 3
Adinator. - Foto: Kanal 5
3 av 3
- Foto: Privat

Paulina, 18: Adinator och hans vidriga kvinnosyn hör inte hemma i tv

Debattören: Människor med en vidrig kvinnosyn ska inte få medial uppmärksamhet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Paulina Folie är 18 år gammal, bor i Stockholm och studerar.

Tv och all övrig media, varför ger ni utrymme till människor med sådan vidrig syn på kvinnor som till exempel Adinator? Yttrandefrihet i all ära, nästan alla ska få synas. En mångfald av åsikter är viktigt, men personer som Adinator borde inte ens få möjlighet att nå ut till en sådan stor publik.

Att ifrågasätta personer som tänker och beter sig som honom är bra, men det bästa för samhället borde vara att en sådan kvinnosyn inte ska förekomma i underhållningsprogram eller i stora medier överhuvudtaget. Sluta sponsra sådan skev och sjuk mentalitet!

Åsikter och handlingar som presenteras i vissa program är vidriga. Men vad som nästan är ännu värre och skrämmer mig mer, är att ett företag som redan tjänar otroligt mycket väljer att ge utrymme och uppmärksamhet åt detta. Allt för tittarsiffror.

Tv-produktionen väljer inte att kasta ut personen som beter sig vidrigt. De väljer inte att visa en tydlig markering att dessa åsikter inte ska frodas i uppmärksamhet som inte ifrågasätts eller ger konsekvenser. Utan de använder dessa personer med denna typ av kvinnosyn, för tittarna blir fler.

Nyhetsbyråer uppdaterar, på något sätt gottar sig folk i att hata dessa karaktärer. Medans jag tycker att det är sjukt och farligt. Att låta människor uttrycka dessa åsikter och göra vissa handlingar utan att stora medier inte ifrågasätter är farligt. För det sänder ut ett budskap att detta är okej.

Jag menar inte att program som till exempel Paradise Hotel inte ska existera. Det jag menar är att människor med en vidrig kvinnosyn inte ska få medial uppmärksamhet. Det är viktigt att ifrågasätta personer med denna typ av kvinnosyn, men i en utopisk värld ska det inte behövas. För tv och andra medier bör från början sätta ner foten, innan vanliga tittare gör.

Paulina Folie

--

Läs även Lisa Olssons krönika om händelsen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.