Torsdag 11 Aug
Stockholm

Paulina, 18: Adinator och hans vidriga kvinnosyn hör inte hemma i tv

Paulina Folie skriver om Adinator efter att han skröt om sexuella övergrepp.
1 av 3
Paulina Folie skriver om Adinator efter att han skröt om sexuella övergrepp. Foto: Privat/Kanal 5
Adinator.
2 av 3
Adinator. Foto: Kanal 5
3 av 3

Debattören: Människor med en vidrig kvinnosyn ska inte få medial uppmärksamhet.

Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Paulina Folie är 18 år gammal, bor i Stockholm och studerar.

Tv och all övrig media, varför ger ni utrymme till människor med sådan vidrig syn på kvinnor som till exempel Adinator? Yttrandefrihet i all ära, nästan alla ska få synas. En mångfald av åsikter är viktigt, men personer som Adinator borde inte ens få möjlighet att nå ut till en sådan stor publik.

Att ifrågasätta personer som tänker och beter sig som honom är bra, men det bästa för samhället borde vara att en sådan kvinnosyn inte ska förekomma i underhållningsprogram eller i stora medier överhuvudtaget. Sluta sponsra sådan skev och sjuk mentalitet!

Åsikter och handlingar som presenteras i vissa program är vidriga. Men vad som nästan är ännu värre och skrämmer mig mer, är att ett företag som redan tjänar otroligt mycket väljer att ge utrymme och uppmärksamhet åt detta. Allt för tittarsiffror.

Tv-produktionen väljer inte att kasta ut personen som beter sig vidrigt. De väljer inte att visa en tydlig markering att dessa åsikter inte ska frodas i uppmärksamhet som inte ifrågasätts eller ger konsekvenser. Utan de använder dessa personer med denna typ av kvinnosyn, för tittarna blir fler.

Nyhetsbyråer uppdaterar, på något sätt gottar sig folk i att hata dessa karaktärer. Medans jag tycker att det är sjukt och farligt. Att låta människor uttrycka dessa åsikter och göra vissa handlingar utan att stora medier inte ifrågasätter är farligt. För det sänder ut ett budskap att detta är okej.

Jag menar inte att program som till exempel Paradise Hotel inte ska existera. Det jag menar är att människor med en vidrig kvinnosyn inte ska få medial uppmärksamhet. Det är viktigt att ifrågasätta personer med denna typ av kvinnosyn, men i en utopisk värld ska det inte behövas. För tv och andra medier bör från början sätta ner foten, innan vanliga tittare gör.

Paulina Folie

--

Läs även Lisa Olssons krönika om händelsen.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.