Lördag 12 Jun
Stockholm

Fredrik, 28: Nu räcker det, Schulman – sluta hacka på Marcus Oscarsson

Fredrik Brodén tycker Alex Schulman ska skärpa sig.
1 av 3
Fredrik Brodén tycker Alex Schulman ska skärpa sig. Foto: Privat/TT/TT
2 av 3
3 av 3

Debattören: Istället för att beskylla Marcus Oscarsson och försöka få honom sparkad kanske du ska rannsaka dig själv?

Kommentera (55)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Fredrik Brodén är 28 år och kommer från Landskrona.

Alex Schulman, du kan inte ha mer fel i din kritik mot Marcus Oscarsson. Du har nu gått ut med kritik två gånger, vad jag känner till, mot Marcus Oscarsson. Vad är din agenda? Att få en duktig politisk kommentator sparkad som säger saker som du inte kan hantera?

För det första: Nej, det är inte bara sverigedemokratiska väljare och "hatsajter" som stöttar Oscarsson.
Oscarsson är nog en av få som faktiskt lyckas engagera alla sorters människor. Från vänster till höger.

Marcus Oscarsson har aldrig uttryckt sina egna åsikter i egenhet av politisk kommentator. Han kommer alltid med bra analyser av hur det politiska läget ser ut, både i Sverige och i världen.

Det kan vara både kommentarer och analyser som är förenat med vänstern och kommentarer och analyser som är förenat med högern. Han pratar och förklarar dessutom så att alla människor förstår.

Han är en av få i dagens Sverige som faktiskt har en verklighetsnärvarande analys. Sen att du Alex Schulman inte gillar den verklighet som just nu råder är ju knappast Marcus Oscarssons fel.

Att du väljer att blunda för hur läget faktiskt ser ut idag är ingen annans fel än just ditt eget. Marcus Oscarsson har fått obefogad kritik. Han har fått kritik för att han inte ville räkna ut Donald Trump
i USA-valet, vilket nu i efterhand visade sig vara rätt. Han har även fått kritik för att han tar upp problem
som vi faktiskt har i Sverige och Europa. Återigen, detta är inga åsikter utan det är fakta och analys.

Sverige och Europa har till exempel problem med stora flyktingströmmar och med detta kommer även problem med att upprätthålla någon form utav ordning vid varje lands egna gränser. Detta är inte påhittade problem utan det är verkliga och rådande problem som vi står inför.

Sen att du Alex Schulman och många andra ur "eliten" tycker att det är att fiska i grumliga vatten när man lägger fram analyser och kommentarer som dessa är bara oerhört sorgligt och okunnigt. Det visar bara hur långt ifrån verkligheten som ni faktiskt befinner er.

Dels väljer ni att blunda för hur det faktiskt ser ut idag och dels så väljer ni att bortse från vad "vanligt" folk tycker i dessa frågor. Varför tror DU att sverigedemokraterna ökar? För att övriga partier talar klarspråk i frågor som folket vill se lösningar på? Det är personer som du, som ignorerar de verkliga problemen som gör att sverigedemokraterna ökar.

Hade övriga partier och "eliten" velat se problemen och oron från folket när det kom upp till ytan så är jag övertygad om att Sverigedemokraterna inte hade varit så stora som de är idag.

Exakt vad är det som Marcus Oscarsson har gjort fel? Förutom att han inte har samma uppfattning som dig?
Det hade varit väldigt kul att få svar på, vilka fel har Marcus Oscarsson gjort?

Istället för att beskylla Marcus Oscarsson och försöka få honom sparkad kanske du ska rannsaka dig själv? Marcus Oscarsson har ett brett stöd av olika slags människor. Jag till exempel är från början socialdemokrat. Nu vet jag faktiskt inte längre vad jag är. Mest troligt moderat då jag tycker att socialdemokraterna inte tar dessa frågor på allvar. Dock är jag inte och kommer aldrig att bli sverigedemokrat.

Marcus Oscarsson har som sagt fått helt obefogad kritik. Han har inte gjort något fel varken i sitt jobb
eller som privatperson.

Enligt dig, Alex Schulman, har han gjort fel för att han lägger fram analyser som faktiskt stämmer väldigt bra med verkligheten och de utmaningar som vi står inför. En verklighet som du inte kan eller vill hantera.

Problemet ligger således hos dig Alex Schulman. Sluta hacka på Marcus Oscarsson och granska ditt eget led istället.

Fredrik Brodén

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (55)
Kopiera länk
Dela