Onsdag 23 Jun
Stockholm

Snälla Åhléns, visa upp min kropp – visa att den hör hemma i Sverige

1 av 2
2 av 2

Ingrid Mugalu: "Jag kräver ingenting tillbaka. Min kropp måste bara få synas. Min kropp måste representeras".

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Ingrid Mugalu är 26 år och boende i Stockholm.

Åhlens, det är med ett brustet hjärta jag vänder mig till er. Jag har följt hatet i era kanaler mot den lilla pojken, jag har läst kommentarerna, försvarat mig på Twitter från rasisttroll och slutligen följt era åtgärder.

Jag vill egentligen inte tacka er för mer än att ni respekterat en familj som bett om att ta bort bilden, samtidigt som jag måste bekräfta och uppmärksamma era senaste mångfaldskampanjer. 2016 ser fortfarande ut som alltid i media, vad gäller representation, och ert val att visa andra kroppar än normativa ska vi inte, inte uppmärksamma, för det är tyvärr ovanligt.

Jag vill dock uppmuntra er till ett fortsatt arbete. Jag heter Ingrid och jag är 26 år gammal. Jag har levt med komplex av att vara svart i Sverige i hela mitt liv, men jag har aldrig vågat ta kampen högt. Jag går sällan på motdemostrationer och har många gånger suttit tyst i rum där skämt om svarta kroppar har uttalats och gemensamt skrattats åt.

Nu har det dock gått så långt att jag inte klarar det längre. Min kropp är i ständigt motstånd och jag får andnöd av tanken på var tusan vi faktiskt fortfarande är.

Jag vädjar till er, i askan av den senaste hatstormen mot er fina lucia, använd mig. Visa min kropp precis som ni vill.

Jag kräver ingenting tillbaka. Min kropp måste bara få synas. Min kropp måste representeras, av många anledningar.

Jag gör det. Jag gör allt för att tvinga människor att förstå att jag, Ingrid 26 år, lever här, som vilken annan människa som helst. Och för barnen, för er lilla fina lucia, som förmodligen vaknade upp för att skryta för sina vänner att han fått vara med i er kampanj, för honom vill jag synas.

Se mig, hör mig! Vi kan göra så himla mycket tillsammans.

Hälsningar,
Ingrid Mugalu

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela