Lördag 8 Maj
Stockholm

Till alla slappa föräldrar: Våga läxa upp era odrägliga ungar!

Denna text är hämtad från bloggen deniseochkaylie.

1 av 3
2 av 3
3 av 3

​Denise Hinkelman: "Får ett barn EN kaka ska barnet vara nöjd och inte skrika om mer. Är medveten om att alla barn skriker efter mer men det viktigaste är föräldrarnas uppgift att visa vad som är rätt och fel".

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Denise Hinkelman är 24 år och bosatt i Hallstahammar. Hon är gift med Therese sedan snart fyra år tillbaka och har tillsammans en snart tvåårig dotter; Kaylie.

Hon jobbar som barnskötare på förskola.

Blogg: deniseochkaylie.se

Instagram: deniseochkaylie

När jag var yngre och väldigt ovetandes hade jag en tanke om hur barn skulle uppfostras.

Jag kunde titta snett på barn som låg på golvet i affären och skrek för att dom inte fick godis eller barnen som slog sina föräldrar och mamman eller pappan inte gjorde speciellt mycket för att åtgärda problemet.

I snart 5 år har jag jobbat med barn, på både förskola och lågstadieskola. Jag har själv fått barn och vet hur olika det är från barn till barn.

Allt är individuellt och alla uppfostrar sina barn så bra dom kan.

Alla föräldrar gör sitt bästa och jag tvekar inte en enda gång på att de inte uppfostrar sina barn. Däremot finns det olika sätt att uppfostra sina barn och alla har olika förutsättningar.

Jag uppfostrar Kaylie på ett sätt. Eller vi, jag och Therese, vi är ett grymt team och gör likadant.

Kaylie ska säga tack om hon får någonting, det är bland det viktigaste vi vet.

Kaylie ska säga förlåt. Gör hon något hon inte borde eller gör illa någon ska hon säga förlåt, så enkelt är det.

Vi har varit väldigt hårda mot Kaylie från början, det har varit vårt sätt att uppfostra henne. Hon får inte alltid som hon vill, ett nej är ett nej- även om hon säger nej.

Vi skulle aldrig tvinga Kaylie till något(om det inte är något hon verkligen måste göra) hon inte vill, vill hon inte pussas är det så. Säger hon nej när vi kittlar henne är det ett nej och då slutar vi.

Visst har Kaylie skrikit i affären, hon har kastat sig på golvet och protesterat. Det är ju en del av hennes utveckling och så kommer alla barn göra någon gång.

Något jag däremot inte klarar av när det gäller uppfostran är de föräldrar som inte visar att något är fel. Föräldrar som bara låter barnet slå, skrika och göra fel.

Enligt mig ska man alltid tillrättavisa barnen! För mig finns det liksom inget kryphål där.

Tycker även att det är sjukt viktigt med tacksamhet från barn. Får ett barn EN kaka ska barnet vara nöjd och inte skrika om mer. Är medveten om att alla barn skriker efter mer men det viktigaste är föräldrarnas uppgift att visa vad som är rätt och fel.

ALLA barn är olika, alla barn behöver bemötas individuellt och man ska ALDRIG döma ett barn eller en förälder efter vad man ser för det finns alltid en bakomliggande orsak till beteendet.

Kom gärna med vad nu tycker är viktigt gällande uppfostran och gilla inlägget om ni håller med!

Denise Hinkelman

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela