Torsdag 26 Maj
Stockholm

Moderat: Jag skäms över att vara med i samma parti som dig, Hanif Bali

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Moderat: Vad ska jag svara när mina väljare frågar hur jag kan vara med i samma parti som Hanif Bali?

Kommentera (702)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag skriver den här artikeln eftersom väljarkåren i förorterna fortsätter att fråga mig om mitt ställningstagande gentemot Hanif Balis kränkningar mot muslimer.

Hanif Bali kallade för en tid sedan profeten Mohamed för pedofil på Twitter. Han är riksdagsledamot och före detta integrationspolitisk talesperson för Moderaterna, partiet som jag själv tillhör.

När jag hörde vad hans sagt kände jag något som jag inte känt på mycket länge: jag skämdes för att vara moderat. Jag trodde jag var med i ett parti som stod upp för de mänskliga rättigheterna, inte ett vars företrädare kränker dem.

Han skyr inga medel för att utsätta muslimer för grovt kränkande behandling genom att kalla profeten Mohamed för pedofil. Han gjorde ett avskyvärt övertramp mot de mänskliga rättigheterna samt brott mot internationella konventioner genom att kränka en minoritets trosbekännelse. Istället skulle han kunna agera utifrån den etiska moralkompassen som ansvarfull riksdagsledamot.

Det är hemskt när en riksdagsledamot som själv har invandrarbakgrund utsätter en annan invandrargrupp för kränkningar istället för att ta fighten för skapande av ett inkluderingssamhälle och kampen mot främlingsfientliga krafter i samhället.

Hanif Bali är oansvarig och gått över anständighets gräns när han förolämpat vår profet Mohamed, Guds frid och välsignelser vara över honom. En riksdagsledamots agerande ska vara en förebild för samhällets medborgare, det innebär full respekt för mångkulturalismen och tolerans för olikheter.

Dessutom gör hans uttalande att han underblåser onödiga diplomatiska konflikter med den muslimska världen. Som kan skada våra svenska intressen ute i världen. Det är av största vikt att politiker som Bali visar ansvar och inte gör uttalanden som dessa.

Jag hoppas att Hanif Bali skäms, och jag kräver att han ber om ursäkt.

Kahin Ahmed,
Lokalpolitiker, för Moderaterna i Rinkeby/Kista,
Sociolog och samhällsvägledare

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (702)
Kopiera länk
Dela