Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utvisa de fem männen som gruppvåldtog en liten pojke!

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

1 av 3

Privat/TT

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

Privat

Debatt | 30/12/2016 20:33

Marcus Birro: "Vi låter dem ljuga om sin ålder och "straffar" dem med lite terapi under några månader. Hur är allt detta möjligt?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hade hoppats så på den här helgen. Att friden skulle vagga in mig i ett halvt drömmande tillstånd.

Att jag skulle sitta tindrande i soffan med mina barn och vänta på nyårsklockorna och raketerna.

Men så hör jag om våldtäktsdomen i Uppsala.

I höstas bestämde sig fem unga män för att gemensamt kidnappa och våldta en minderårig pojke i en skog i Uppsala.

Idag kom den så kallade "domen".

De "döms" till några månaders semester på ungdomspsyk. Åklagaren hade yrkat på utvisning efter avtjänat "straff" men domstolen tycker inte det.

Alltså...

Vi har fem unga män, men för att slippa "hårdare" straff (det finns inga hårda straff i Sverige) så kan de ljuga om sin ålder.

Varför? Därför att det så sent som för några veckor sedan beslutades att det inte är tillåtet att medicinskt testa dömda brottslingars ålder.

Det är alltså inte bara tillåtet att ljuga om sin ålder för att minska sin påföljd. Det är numera också sanktionerat av svenska staten.

Vi vill ju inte såra någon våldtäktsmans känslor, eller hur?

Vi har alltså fem unga män som kommer till Sverige. Vi öppnar vår famn för dem. Vi erbjuder dem en fristad, vi erbjuder dem mat, språkundervisning, tak över huvudet,

De här fem tackar genom att i grupp grovt och bestialiskt våldta en liten pojke.

Och Sverige gör vad?

Vi låter dem ljuga om sin ålder, vi ger dem fortsatt tak över huvudet och lite terapi under några månader och efter det så låter vi dem stanna i vårt land.

Hur är allt detta möjligt?

Var i ligger straffet?

Jag har skrivit en del om de mediala, kulturella och politiska glappen i det här landet, men frågan är om inte rättsväsendet just nu håller på att borra sig ett helvetesgap mellan hur de (inte) tänker och hur människor tänker.

Det är en stor skam detta. Det enda anständiga, som land och i respekt för pojken och hans anhöriga, vore att ringa svensk kravallpolis och be dem köra de här fem asen till närmaste flygplan och sedan sätta de på ett flygplan tillbaka till det land de flydde ifrån.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?
Borde de utvisas?