Söndag 3 Jul
Stockholm

Brodén: Vad av det Janouch säger menar ni inte är sant?

Debattören: Man är inte rasist för att man tar upp problem som råkar beröra människor med annan nationalitet.

Kommentera (72)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Fredrik Brodén är 28 år och bor i Landskrona.

Det tar lång tid för envisa och faktaresistenta människor att ändra uppfattning om saker och ting. Man ser helt enkelt det man vill se eller det man tror på och det man förespråkar. Sen att det inte alls stämmer överens med verkligheten bryr man sig inte alls om.

Det har ju givetvis blivit ett himla ståhej angående Katerina Janouchs medverkan i tjeckisk tv där hon förklarar hur det är att leva i Sverige idag med anledning av den stora invandringen som Sverige har haft i många år. Jag har givetvis inte sett intervjun då den är på tjeckiska men jag har läst alla artiklar angående denna och vad Katerina har sagt.

En enkel fråga. Vad är problemet med intervjun egentligen?

Hon säger att vår migration inte fungerar, vilket är sant. Hon säger att människor i Sverige blir mer och mer otrygga, vilket är sant. Bara nu i dagarna kom BRÅ:s undersökning i ämnet ut och där styrks Katerinas påstående. Människor i Sverige känner sig alltmer otrygga.

Hon säger även att vårdköerna har blivit längre. Hon tar även upp problemen i våra förorter. Problemen med att vi har personer som sympatiserar med IS och som har åkt och krigat för IS för att sedan återvända till Sverige. And so on and so on.

Hon ger ju inte direkt en felaktig bild om hur det faktiskt ser ut i dagens Sverige? Det är samma sak varje gång man går ut och är kritisk mot Sveriges invandrings och migrationspolitik, man får en massa stämplar mot sig. Man blir kallad det ena med det tredje och alla "goda" viftar bort det som rena rama lögner och skitsnack.

Hur kan NI faktaresistenta och verklighetsfrånvarande människor leva med er själv? Varför vågar ni inte erkänna vårt lands problem? Vad vinner ni på att förneka sanningar och den verklighet som fler och fler i Sverige uppfattar? Hur tänker NI? Hade gärna sett en förklaring från någon av alla dessa "goda" människor som säger sig värna om allas lika värde.

På tal om allas lika värde. Tror ni att exempelvis Katerina, eller jag för den delen, inte värnar om allas lika värde bara för att vi ställer oss kritiska till rådande politik i ämnet och hur vårt samhälle utvecklas? Givetvis är allas lika värde ett måste för ett fungerande samhälle men ni ska inte gömma er bakom "allas lika värde" så fort dessa frågorna kommer upp.

Dessa frågor har ingenting med allas lika värde att göra. Dessa frågor handlar om hur vi bygger ett starkt och friskt samhälle. Inte ett samhälle där det skjuts och bombas i förorterna titt som tätt. Inte ett samhälle där vi i stort sett välkomnar och vill hjälpa IS-sympatisörer . Inte ett samhälle där vi tillåter barnäktenskap.

Inte ett samhälle där vår befolkning blir alltmer otrygg.

De människor som bidrar till ett allt mer segregerande Sverige det är alla ni som förnekar och förkastar det som folk faktiskt känner och tycker. Ni lever på att ni står för det goda. Att det är ni som hjälper för att ni står för "allas lika värde".

Vilken lögn och förnekelse ni lever i. Ni gör mer skada än nytta. Det är rådande politik och ni som bidrar till all osäkerhet som vi idag ser i Sverige och i världen. Om ni istället skulle ta av er ögonbindlarna, kliva ner från era höga hästar och faktiskt ta er an utmaningarna så skulle vi ha ett mycket säkrare samhälle. Ett fungerande samhälle där fler och fler inkluderas istället för att exkluderas.

Man gör inget fel när man går ut och kritiserar invandringspolitik och migrationspolitik. Man kritiserar inte människorna som frågorna handlar om utan man kritiserar vårt system. Ett system som inte fungerar och som skapar orättvisor och kriminalitet.

Man är inte rasist för att man tar upp problem som råkar beröra människor med annan nationalitet. Man tycker inte mindre om andra människor för att man tar upp frågor som rör just andra människor. Sluta gömma er bakom "allas lika värde", för majoriteten i Sverige står för allas lika värde. Jag står för allas lika värde, alla dagar om året alla timmar om dygnet. Likaså Katerina.

Så för allas lika värde anser jag att vi borde börja lyssna på varandra och få bukt med Sveriges problem innan det är för sent.

Fredrik Brodén

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (72)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.